Επιστροφή

ΔΤ 638, 17/01/2003, 09:30, Συμβάντα

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 11:10 χθες, σε παροπλισμένο (κενό καυσίμων) παλιό αεροσκάφος τύπου BOEING 737, που βρισκόταν σε χώρο στάθμευσης, στο ανατολικό τμήμα του πρώην Κρατικού Αερολιμένα Αθηνών. Από την πυρκαγιά προκλήθηκαν μόνο υλικές ζημιές αφού από το αεροσκάφος είχαν είδη αφαιρεθεί πολλά από τα εξαρτήματά του. Στο τόπο του συμβάντος έσπευσαν τριάντα πυροσβέστες με δέκα οχήματα, οι οποίοι περιόρισαν σε σύντομο χρονικό διάστημα την πυρκαγιά. Εξαιτίας της φωτιάς καταστράφηκε το πάνω μέρος της ατράκτου (οροφή) ενώ για τα αίτια που την προκάλεσαν διενεργείται προανάκριση από το Ανακριτικό Τμήμα της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αθηνών.

Σε εμπρησμό με χρήση εύφλεκτου υγρού οφείλεται, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε:
1. στις 03:00΄ σήμερα, στο υπ' αριθμ. ΥΑΡ 6391 Ι.Χ.Ε. αυτ/το, ιδιοκτησίας "Αμοργιανός Α.Ε.", που ήταν σταθμευμένο στην συμβολή των οδών Δοϊράνης και Μεγίστης, στην Καλλιθέα. Από την πυρκαγιά προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές. Στον τόπο του συμβάντος μετέβησαν έξι πυροσβέστες με δύο πυροσβεστικά οχήματα. Προανάκριση για την εξακρίβωση των αιτίων της πυρκαγιάς διενεργεί το Ανακριτικό Τμήμα της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αθηνών.
2. στις 03:25΄ σήμερα, σε ισόγειο κτίσμα όπου στεγάζονται γραφεία του ΠΑ.ΣΟ.Κ., ιδιοκτησίας Πολίτη Ανδρέα του Αντωνίου, στη συμβολή των οδών Περικλέους και Σπύρου Μήλιου, στην Ηλιούπολη. Από την πυρκαγιά, που για την Υπηρεσία μας ήταν προ αφίξεως, προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές. Στον τόπο του συμβάντος μετέβησαν έξι πυροσβέστες με δύο πυροσβεστικά οχήματα. Προανάκριση για την εξακρίβωση των αιτίων της πυρκαγιάς διενεργεί το Ανακριτικό Τμήμα της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αθηνών.
3. στις 03:26΄ σήμερα, στα υπ' αριθμ.: α) ΖΗΗ 3332 Ι.Χ.Ε. αυτ/το, μάρκας RENAULT, β) ΥΗΜ 955 μηχανή, μάρκας YAMAHA και γ) ΑΒΑ 249 μοτοποδήλατο, μάρκας HONDA, που ήταν σταθμευμένα στην οδό Κάλβου 72, στο Γκύζη. Από την πυρκαγιά δεν προκλήθηκαν μεγάλες υλικές ζημιές. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς έσπευσαν δύο πυροσβεστικά οχήματα με έξι άνδρες. Προανάκριση για τα αίτια της πυρκαγιάς διενεργείται από το Ανακριτικό Τμήμα της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αθηνών.