Επιστροφή

ΔΤ 640, 19/01/2003, 10:00, Συμβάντα

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, στις 04:15 σήμερα, στο ξενοδοχείο ''Φάρος'', ιδιοκτησίας Τσαλίκη Γεωργίου, στην πλατεία Δωριέως (παλιά πόλη), στη νήσο της Ρόδου. Πρόκειται για διώροφο κτίριο έκτασης 100 τ.μ. περίπου ανά όροφο και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η πυρκαγιά ξεκίνησε από το ισόγειο του ξενοδοχείου όπου στεγαζόταν η καφετέρια - μπαρ. Λόγω της φύσης των εύφλεκτων υλικών (μοκέτες, έπιπλα, είδη κλινοστρωμνής, ηλεκτρικές συσκευές) πήρε σύντομα διαστάσεις και μεταδόθηκε στον 1ο και στο 2ο όροφο. Στον τόπο του συμβάντος έσπευσαν τρία πυροσβεστικά οχήματα με οκτώ πυροσβέστες, οι οποίοι μία ώρα αργότερα κατάφεραν να θέσουν την πυρκαγιά υπό έλεγχο αποτρέποντας την επέκτασή της σε παρακείμενα κτίρια. Για την εξακρίβωση των αιτίων της πυρκαγιάς διενεργείται προανάκριση από το Ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου.

Σοβαρές υλικές ζημιές υπέστησαν δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα τα οποία βρίσκονταν σε υπαίθριο χώρο στάθμευσης, ύστερα από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 02:40 σήμερα, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, στην οδό Θαρίπα, στα Ιωάννινα. Συγκεκριμένα, ζημιές υπέστησαν τα υπ' αριθμ. ΚΗΥ - 9116 μάρκας DATSUN, και ΚΗΥ - 9178 μάρκας FORD, που ανήκουν στη Νομαρχία Ιωαννίνων. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς έσπευσαν δύο οχήματα με έξι πυροσβέστες, ενώ για την εξακρίβωση των αιτίων διενεργείται προανάκριση από το Ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιωαννίνων.

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, στις 04:20 σήμερα, σε καφενείο - Μίνι Μάρκετ, ιδιοκτησίας Κουκούλη Θωμά, στην Κοινότητα Αγίων Θεοδώρων του Δήμου Κάμπου, στο νομό Καρδίτσας. Από την πυρκαγιά καταστράφηκε ολοσχερώς το καφενείο - Μίνι Μάρκετ, έκτασης 150 τ.μ. περίπου χωρίς ωστόσο να προκύψει κίνδυνος για τα παρακείμενα οικήματα. Στην επιχείρηση κατάσβεσης έλαβαν μέρος τέσσερα οχήματα με δώδεκα πυροσβέστες. Προανάκριση για τα αίτια της πυρκαγιάς διενεργεί το Ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καρδίτσας