Επιστροφή

ΔΤ 641, 20/01/2003, 12:00, Συμβάντα

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, στις 05:15 σήμερα, στη βιοτεχνία συσκευασίας ξηρών καρπών "Κωνσταντίνος Καρδασιλάρης Α.Ε.Β.Ε.", στη συμβολή των οδών Ορφέως και Δημαράκη, στον Βοτανικό. Η βιοτεχνία στεγάζεται σε διώροφο κτίριο με υπόγειο, συνολικού εμβαδού 2000 τ.μ. περίπου. Λόγω των εύφλεκτων υλικών που υπήρχαν στους χώρους της επιχείρησης (είδη συσκευασίας), η πυρκαγιά πήρε γρήγορα διαστάσεις, καταστώντας δύσκολη την πρόσβαση των πυροσβεστών στους εσωτερικούς χώρους, αφού από το κτίριο αναδύονται πυκνοί καπνοί και αναπτύσσεται υψηλή θερμοκρασία. Στις προσπάθειες κατάσβεσης λαμβάνουν μέρος 38 πυροσβεστικά οχήματα διαφόρων τύπων με 120 πυροσβέστες, οι οποίοι έριξαν ιδιαίτερο βάρος στην προστασία των δυο δεξαμενών προπανίου του υπαίθριου χώρου και στην 2000 λίτρων δεξαμενή του υπογείου. Στον τόπο του συμβάντος βρίσκεται από την πρώτη στιγμή ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Παναγιώτης Φούρλας.

Σοβαρές υλικές ζημιές υπέστησαν τρία φορτηγά αυτοκίνητα, δύο οδοστρωτήρες, δύο φορτωτές, ένα σκαπτικό και ένα προωθητικό μηχάνημα, τα οποία βρίσκονταν σε υπαίθριο χώρο του εργοταξίου της εταιρίας "ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ Α.Ε.", ύστερα από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 01:35 σήμερα, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, στην περιφερειακή οδό της Θεσσαλονίκης, στο ύψος της Τριανδρίας. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η πυρκαγιά οφείλεται σε εμπρησμό από πρόθεση, αφού στον τόπο του συμβάντος βρέθηκαν υπολείμματα εμπρηστικού μηχανισμού (γκαζάκια). Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς έσπευσαν τρία οχήματα με εννέα πυροσβέστες, ενώ για την εξακρίβωση των αιτίων της διενεργείται προανάκριση από το Ανακριτικό τμήμα της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσσαλονίκης.

Οι ισχυρές βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν στη νήσο Χίο από τις 17:00 χθες , είχαν ως αποτέλεσμα να δεχθεί η τοπική Υπηρεσία μας 40 κλήσεις για παροχές βοηθείας (αντλήσεις υδάτων από υπόγεια κατοικιών και καταστημάτων), στην ευρύτερη περιοχή της πόλης της Χίου και του Δ.Δ Αγ. Μηνά.
Για την αντιμετώπιση των προβλημάτων συγκροτήθηκαν δέκα συνεργεία και έλαβαν μέρος 20 πυροσβέστες από την Π.Υ. Χίου, οι οποίοι διεκπεραίωσαν 25 αντλήσεις.