Επιστροφή

ΔΤ 645, 25/01/2003, 10:45 , Συμβάντα

Κατασβέστηκε στις 10:00, η πυρκαγιά που ξέσπασε στις 04:30 σήμερα σε δεξαμενές περισυλλογής ελαίων, του εκτός λειτουργίας εργοστασίου παρασκευής αδρανών υλικών, ιδιοκτησίας "ΕΛΒΙΟΛ Α.Β.Ε.Ε.", που βρίσκεται στη θέση Βλυχά στην Ελευσίνα. Από την πυρκαγιά καταστράφηκαν δεξαμενές παραχημικών ελαίων και μέρος του μηχανολογικού εξοπλισμού της επιχείρησης. Στον τόπο του συμβάντος μετέβησαν 13 υδροφόρα και δύο ειδικά οχήματα κατάσβεσης πυρκαγιών διυλιστηρίων με 45 πυροσβέστες, οι οποίοι έθεσαν υπό έλεγχο την πυρκαγιά στις 06:00. Προανάκριση για την εξακρίβωση των αιτίων της πυρκαγιάς, διενεργεί το Ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ελευσίνας.

Νεκρός βρέθηκε, στις 00:30, εντός της οικίας του, ο Σιντούκας Παναγιώτης του Αποστόλου, 76 ετών, στο Δ/Δ Πετρωτών του Δήμου Δικαίων, στο νομό Έβρου. Στην οικία του ξέσπασε μικρής έκτασης πυρκαγιά από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία. Στον τόπο του συμβάντος έσπευσαν δύο πυροσβέστες με ένα όχημα οι οποίοι ανέσυραν τη σωρό του άτυχου ηλικιωμένου και στη συνέχεια τον παρέδωσαν σε ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β. για τη διακομιδή του στο Γ.Π.Ν. Διδυμοτείχου.

Σώος εντοπίστηκε ο Χαλικιόπουλος Ελευθέριος του Σπυρίδωνα, 70 ετών, ο οποίος αγνοείτο από το πρωί της 23ης Ιανουαρίου στην περιοχή Σέσι, στο Κορωπί Αττικής. Στην επιχείρηση ανεύρεσης έλαβαν μέρος οκτώ πυροσβέστες της τοπικής υπηρεσίας και δύο πυροσβέστες από την 1η Ε.Μ.Α.Κ. με δύο ανιχνευτικούς σκύλου. Ο ηλικιωμένος εντοπίστηκε χθες στις 12:45, σε απόκρημνη χαράδρα της τοποθεσίας Προφήτης Ηλίας. Αμέσως οργανώθηκε η επιχείρηση διάσωσής του, η οποία ολοκληρώθηκε επιτυχώς στις 17:00, απεγκλωβίζοντάς τον άνδρα ελαφρώς τραυματισμένο και παραδίδοντάς τον σε ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β. για τη μεταφορά του σε νοσοκομείο.

Αίσιο τέλος είχε η επιχείρηση που οργανώθηκε για τη διάσωση της μοναχής Ειρήνης, κατά κόσμο Αρετής Χωριανοπούλου, 50 ετών, η οποία είχε αναρριχηθεί, στις 03:30 χθες, σε πυλώνα κεραίας κινητής τηλεφωνίας, ύψους 40 μέτρων περίπου, που βρίσκεται στο λόφο Σχιστού Κορυδαλλού. Προκειμένου να διαδηλώσει κάποια αιτήματά της παρέμεινε επί του πυλώνα για αρκετές ώρες σε μεγάλο ύψος. Οι δώδεκα πυροσβέστες που έσπευσαν στον τόπο του συμβάντος κατάφεραν τελικά να την μεταπείσουν και να την κατεβάσουν στις 19:30 χθες.