Επιστροφή

ΔΤ 646, 26/01/2003, 15:00, Συμβάντα

Οι ισχυρές βροχοπτώσεις που έπληξαν κατά τις απογευματινές και βραδινές ώρες χθες το λεκανοπέδιο, δημιούργησαν προβλήματα στην ΒΑ Αττική και κυρίως στις περιοχές: Σκάλας Ωρωπού, Νέα Παλάτια, Δήλεσι και Χαλκούτσι. Μέχρι στιγμής το Συντονιστικό Κέντρο 199 Σ.Ε.Κ.Υ.Π.Σ. έχει δεχθεί 150 κλήσεις για άντληση υδάτων από υπόγεια κατοικιών και καταστημάτων καθώς και για παροχές βοηθείας που αφορούσαν εγκλωβισμένα άτομα σε οχήματα και κατοικίες. Για την αντιμετώπιση αυτής της έκτακτης κατάστασης λαμβάνουν μέρος 150 πυροσβέστες με 44 οχήματα εξοπλισμένα με 100 αντλητικά συγκροτήματα. Στην πληγείσα περιοχή από τις πρώτες πρωινές ώρες βρίσκεται ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Παναγιώτης Φούρλας ο οποίος και επιβλέπει τις προσπάθειες των σωστικών συνεργείων.
Προβλήματα επίσης από τις βροχοπτώσεις δημιουργήθηκαν στο νομό Καρδίτσας και στη νήσο Αγκίστρι.
Στο νομό Καρδίτσας η Υπηρεσία μας έχει δεχθεί μέχρι στιγμής 70 κλήσεις για άντληση υδάτων από υπόγεια κατοικιών και καταστημάτων και για την αντιμετώπισή τους λαμβάνουν μέρος 15 συνεργεία με 50 πυροσβέστες.
Στο Αγκίστρι τέλος από τις πρωτοφανείς καταρρακτώδεις βροχές που σημειώθηκαν πλημμύρισαν σπίτια και καταστήματα της χώρας. Η υπηρεσία μας απέστειλε στο νησί με πυροσβεστικό πλοιάριο 15 πυροσβέστες με αντλητικά μηχανάκια οι οποίοι και χρειάστηκαν να επέμβουν σε 20 περιπτώσεις. Οι Υπηρεσίες του Σώματος τέθηκαν σε αυξημένη ετοιμότητα με εντολή του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, ενώ σε επιλεγμένα σημεία, όπου έχουν παρουσιαστεί προβλήματα στο παρελθόν, περιπολούν πυροσβεστικά οχήματα πλήρως εξοπλισμένα προκειμένου να επέμβουν όποτε αυτό χρειαστεί.