Επιστροφή

ΔΤ 648, 28/01/2003, 08:30, Συμβάντα

Δύο παιδιά αγνοούνται, ύστερα από πτώση Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου που παρασύρθηκε από τα ορμητικά κύματα που δημιούργησαν τα ακραία καιρικά φαινόμενα χθες το απόγευμα, στην προβλήτα του λιμένα του Καστελίου Κίσσαμου στην Κρήτη. Τα δύο παιδιά, Αργέντ Μπουζανί, 12 ετών και Αρτεμίσα Μπουζανί, 8 ετών, επέβαιναν στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με άλλα πέντε άτομα, μέλη της ίδιας οικογένειας, αλβανικής υπηκοότητας. Από το όχημα πρόλαβαν να εξέλθουν τέσσερα άτομα, ενώ ανασύρθηκε νεκρή η Γιαννίνα Γιάννα, 20 ετών. Για τον εντοπισμό των αγνοουμένων, διεξάγεται έρευνα εντός του λιμένα από τέσσερις υπαλλήλους με δύο οχήματα της τοπικής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας καθώς και από ομάδα πέντε αυτοδυτών της 3ης Ε.Μ.Α.Κ. Ηρακλείου.
Πυρκαγιά εκδηλώθηκε, στις 21:31 χθες, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, σε διώροφη βιοτεχνία κατασκευής παιχνιδιών, που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Μπελογιάννη και Φλωρίνης, στην Παλιά Κοκκινιά, ιδιοκτησίας Ελένης, Κωνσταντίνου και Καλλιόπης Μωραΐτη. Λόγω των εύφλεκτων υλικών που υπήρχαν εντός του χώρου της βιοτεχνίας (χρώματα, ξυλεία, πλαστικά είδη και υφάσματα), η πυρκαγιά απείλησε να λάβει διαστάσεις. Στον τόπο του συμβάντος έσπευσαν 40 πυροσβέστες με 15 πυροσβεστικά οχήματα, οι οποίοι έπειτα από μία ώρα κατάφεραν να θέσουν την πυρκαγιά υπό πλήρη έλεγχο, αποσοβώντας κάθε κίνδυνο επέκτασής της σε παρακείμενα κτίρια. Την επιχείρηση συντόνιζε ο Β' Υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος Γεώργιος Γεωργιάκος. Από την πυρκαγιά προκλήθηκαν ζημιές ύψους 30.000 Ευρώ περίπου, ενώ για τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς διενεργείται προανάκριση από το Ανακριτικό τμήμα της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αθηνών.
Σε εμπρησμό από αγνώστους οφείλεται, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε, στις 04:52 σήμερα, σε λέσχη φιλάθλων της Α.Ε.Κ., που βρίσκεται στην πλατεία Αϊνστάιν 3, στην Άνω Ηλιούπολη. Από την πυρκαγιά προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές ενώ για την κατάσβεσή της έλαβαν μέρος επτά πυροσβέστες με δύο πυροσβεστικά οχήματα. Για τα αίτια της πυρκαγιάς διενεργείται προανάκριση από το Ανακριτικό τμήμα της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αθηνών.
Ειδοποιήθηκε χθες, στις 12:30, η Υπηρεσία μας για την εξαφάνιση της Μαναρίδου Χριστίνας, 24 ετών, της οποίας τα ίχνη αγνοούνται από τις 21 Ιανουαρίου. Τις έρευνες για τον εντοπισμό της διεξάγει ομάδα τεσσάρων πυροσβεστών, στην περιοχή Ακροπόλεως του Δ/Δ Λιμένα, στη νήσο Θάσο.
Έρευνες διεξάγονται, επίσης στο Δ/Δ Μαντείου του Δήμου Δωδώνης, στο νομό Ιωαννίνων, για την ανεύρεση του Ντάρα Χρήστου, 79 ετών, ο οποίος αγνοείται από τις 26 Ιανουαρίου. Στην επιχείρηση εντοπισμού του ηλικιωμένου λαμβάνουν μέρος επτά πυροσβέστες από την 5η Ε.Μ.Α.Κ και τρεις πυροσβέστες της τοπικής πυροσβεστικής υπηρεσίας.