Επιστροφή

ΔΤ 648a, 28/01/2003, 16:00, Συμβάντα

Νεκροί δυστυχώς ανασύρθηκαν στις 14:20 σήμερα, ο Αργέντ Μπουζανί, 12 ετών, και η Αρτεμίσα Μπουζανί, 8 ετών, που αγνοούνταν από χθες, ύστερα από πτώση Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, στο οποίο επέβαιναν, στη θαλάσσια περιοχή του λιμένα του Καστελίου Κίσσαμου, στη νήσο Κρήτη. Στις προσπάθειες εντοπισμού και ανάσυρσης που διεξήχθη κάτω από αντίξοες συνθήκες, έλαβαν μέρος: ομάδα πέντε αυτοδυτών της 3ης Ε.Μ.Α.Κ. Ηρακλείου, τέσσερις πυροσβέστες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κισσάμου, ομάδα αυτοδυτών του Λιμενικού Σώματος και ιδιώτες αυτοδύτες.


Πυρκαγιά εκδηλώθηκε, στις 06:55 σήμερα, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, σε αποθήκη βιοτεχνίας χαρτικών έκτασης 1000 τ.μ. περίπου, με την επωνυμία ''Αναγνώστου και ΣΙΑ Ε.Ε '', ιδιοκτησίας Πριμέντα Μερκούριου, στο τέρμα της οδού Βασιλακοπούλου, στα Άνω Λιόσια. Λόγω των εύφλεκτων υλικών που υπήρχαν εντός του χώρου της αποθήκης (χαρτικά, ηλεκτροκίνητα μηχανήματα), η πυρκαγιά απείλησε να λάβει διαστάσεις. Στον τόπο του συμβάντος έσπευσαν δώδεκα πυροσβέστες με πέντε οχήματα, οι οποίοι κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά μία ώρα αργότερα, αποσοβώντας κάθε κίνδυνο επέκτασής στους υπόλοιπους χώρους της αποθήκης. Για τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς διενεργείται προανάκριση από το Ανακριτικό τμήμα της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αθηνών.

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, στις 05:00 σήμερα, σε τρεις αποθήκες της βιομηχανίας βάμβακος των Αδελφών Πιατίδα, που βρίσκεται στο 21ο χιλ. Κομοτηνής - Ξάνθης. Από την πυρκαγιά που ξεκίνησε από ξηραντήριο βαμβακόσπορου, καταστράφηκαν δεκάδες δέματα εκκοκκισμένου βαμβακιού καθώς και μεγάλη ποσότητα βαμβακόσπορου. Στην κατάσβεση της πυρκαγιάς έλαβαν μέρος 35 πυροσβέστες με ένδεκα οχήματα, οι οποίοι κατόρθωσαν να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά δύο ώρες αργότερα, αποτρέποντας την επέκταση της σε παρακείμενες αποθήκες. Προανάκριση για τα αίτια της πυρκαγιάς διενεργείται από το Ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κομοτηνής.