Επιστροφή

ΔΤ 649, 29/01/2003, 10:15, Συμβάντα

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 00:25΄ σήμερα, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, σε ισόγειο εγκαταλελειμμένο κτίριο, που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Ακράγαντος και Αντιγόνης, στην Κολοκυνθού (Κολωνός). Πρόκειται για κτίριο 1000 τ.μ. περίπου και στους χώρους του κατέλυαν οικονομικοί μετανάστες που είχαν κατασκευάσει παραπήγματα από ξύλα και λαμαρίνες, τόσο στο ισόγειο, όσο και στην ταράτσα. Οι περίπου 150 μετανάστες που βρισκόταν στο κτίριο κατά την έναρξη της πυρκαγιάς, πρόλαβαν να εξέλθουν χωρίς να τραυματιστεί κανείς. Στον τόπο του συμβάντος μετέβησαν 16 οχήματα με 50 πυροσβέστες. Για να εξακριβωθούν τα αίτιά της, διενεργείται προανάκριση από το Ανακριτικό τμήμα της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αθηνών.
Τραγικό θάνατο βρήκε στις 21:14΄ χθες, ο Τηγάνης Σπυρίδων του Γεωργίου, 12 ετών, όταν από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, κατέπεσε στις γραμμές του τρένου, στον Σταθμό του Ο.Σ.Ε., στο Κιάτο Κορινθίας, με αποτέλεσμα να παρασυρθεί από την υπ' αριθμ. 22 διερχόμενη αμαξοστοιχία, που εκτελούσε το δρομολόγιο Πύργος - Αθήνα. Τον άτυχο νεαρό, ανέσυραν τρεις πυροσβέστες από την Π.Υ. Κιάτου και τον παρέδωσαν σε ασθενοφόρο για την διακομιδή του σε Νοσοκομείο.
Σώα και υγιής ανευρέθη στις 17:40΄ χθες, η Μαναρίδου Χριστίνα 24, ετών τα ίχνη της οποίας είχαν χαθεί από τις 21 Ιανουαρίου, στην περιοχή Ακροπόλεως του Δ/Δ Λιμένα, στη νήσο Θάσο. Στις έρευνες για τον εντοπισμό της έλαβε μέρος ομάδα τεσσάρων πυροσβεστών από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Θάσου.
Συνεχίζονται και σήμερα οι έρευνες, για τον εντοπισμό του Ντάρα Χρήστου, 79 ετών, στο Δ/Δ Μαντείου του Δήμου Δωδώνης, στο νομό Ιωαννίνων, ο οποίος αγνοείται από τις 26 Ιανουαρίου. Στην επιχείρηση εντοπισμού του ηλικιωμένου λαμβάνουν μέρος επτά πυροσβέστες από την 5η Ε.Μ.Α.Κ και τρεις πυροσβέστες από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ιωαννίνων.