Επιστροφή

ΔΤ 653, 01/02/2003, 23:30, Συμβάντα

Οι ισχυρές βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν στο νομό Ηλείας χθες, είχαν ως αποτέλεσμα να τεθεί στις 15:00΄ ο νομός σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης λόγω της υπερχείλισης του ποταμού Αλφειού και να προκληθούν πλημμύρες σε πολλές γεωργικές εκτάσεις. Η τοπική υπηρεσία μας δέχτηκε 40 κλήσεις για παροχές βοηθείας (αντλήσεις υδάτων και κοπές δέντρων), στις περιοχές Καλυβάκια και Αρχαία Ολυμπία.
Για την αντιμετώπιση των προβλημάτων συγκροτήθηκαν 30 συνεργεία και έλαβαν μέρος 80 πυροσβέστες, οι οποίοι διεκπεραίωσαν επτά αντλήσεις υδάτων και 17 κοπές δέντρων.

Ισχυρές βροχοπτώσεις έπληξαν και το νομό Αχαΐας. Ο νομός χθες στις 10:00΄ τέθηκε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης λόγω της υπερχείλισης του ποταμού Πείρου, ενώ η τοπική υπηρεσία μας έλαβε μέρος με πέντε συνεργεία και 15 άτομα και πραγματοποίησε επτά αντλήσεις υδάτων.

Τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε στις 03:30΄ σήμερα, στο 40ο χιλ. της Εθνικής Οδού Λευκίμης, στην περιοχή Τσάρου του δήμου Κερκυραίων, στη νήσο της Κέρκυρας. Το ατύχημα προκλήθηκε όταν το υπ' αριθμ. ΚΥΒ 2243, Ι.Χ. φορτηγό όχημα, μάρκας SKODA, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, παρέκκλινε της πορείας του και προσέκρουσε πάνω σε τοιχίο, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο ο Μήτσος Πέτρος, 41 ετών και να τραυματισθεί ο Ζερβός Σπυρίδων, 37 ετών. Στον τόπο του συμβάντος έσπευσαν δύο πυροσβεστικά οχήματα με πέντε πυροσβέστες, οι οποίοι παρέδωσαν νεκρό και τραυματία σε ασθενοφόρα για την διακομιδή τους στο Γ.Ν.Ν. Κέρκυρας.

Σε εμπρησμό με χρήση εύφλεκτου υγρού οφείλεται, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 05:22΄ σήμερα, στο υπ' αριθμ. ΥΗΟ 3357 Ι.Χ.Ε. αυτ/το, ιδιοκτησίας Ζαμπούκη Πολύμερου, που ήταν σταθμευμένο στην συμβολή των οδών Παρασκευοπούλου και Τερτίπη, στα Κ. Πατήσια. Από την πυρκαγιά δεν προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές στο Ι.Χ.Ε. αυτ/το. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς έσπευσαν δύο πυροσβεστικά οχήματα με πέντε άνδρες. Προανάκριση για την εξακρίβωση των αιτίων της πυρκαγιάς διενεργείται από το Ανακριτικό τμήμα της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αθηνών.

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 13:05΄ σήμερα σε Ι.Χ. βυτιοφόρο όχημα μεταφοράς υγρών καυσίμων, ιδιοκτησίας Καράμπα Χριστόφορου του Αναστασίου, στο 32ο χιλ. της Ε.Ο. Αντιρρίου-Ιωαννίνων, όταν αυτό ανετράπη λόγω της ολισθηρότητας του οδοστρώματος. Στην επιχείρηση κατάσβεσης έλαβαν μέρος 19 πυροσβέστες με πέντε οχήματα από την Π.Υ. Μεσολογγίου, ενώ το βυτιοφόρο καταστράφηκε ολοσχερώς. Προανάκριση για τα αίτια του συμβάντος διενεργεί το Ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μεσολογγίου.