Επιστροφή

ΔΤ 657, 06/02/2003, 11:00, Συμβάντα

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 00:53΄ σήμερα, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, σε αποθηκευτικό χώρο του εργοστασίου ξύλινων κατασκευών "LBB" στη συμβολή των οδών Ερμού και Θεοδωρά 5 στη Μεταμόρφωση Αττικής. Στην επιχείρηση κατάσβεσης έλαβαν μέρος 24 πυροσβέστες με δέκα πυροσβεστικά οχήματα, ενώ από την πυρκαγιά ο αποθηκευτικός χώρος υπέστη μεγάλες υλικές ζημιές. Για τα αίτια της πυρκαγιάς διενεργείται προανάκριση από το Ανακριτικό Τμήμα της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αθηνών.

Προβλήματα παρουσιάστηκαν στην Μυτιλήνη από τις καταρρακτώδεις βροχές που σημειώθηκαν χθες το απόγευμα. Η τοπική υπηρεσία επενέβη σε τρεις περιπτώσεις απεγκλωβισμού ατόμων από τα οχήματα στα οποία επέβαιναν, όταν αυτά ακινητοποιήθηκαν στους πλημμυρισμένους δρόμους. Συγκεκριμένα απεγκλωβίστηκαν και μεταφέρθηκαν σε ασφαλή σημεία οι: Γιαλιαίος Χρήστος, Ζαχαριάδης Δημήτριος και Σταυράκης Μιχαήλ από τα υπ' αριθμ. ΑΝ 2890, ΜΥΒ 2262 και ΥΜΕ 7482 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, αντίστοιχα.

Επίσης, στο 30ο χιλ. της Ε.Ο. Μουζακίου-Άρτας, λόγω της έντονης χιονόπτωσης που επικρατούσε στην περιοχή χθες, αποκλείστηκε ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο. Οι πέντε πυροσβέστες με δύο πυροσβεστικά οχήματα από την Π.Υ. Μουζακίου καθώς και έξι άνδρες με ένα ειδικό ερπυστριοφόρο όχημα από την 8η ΕΜΑΚ Λάρισας που έσπευσαν στον τόπο του συμβάντος, κατάφεραν μετά από οκτώ περίπου ώρες να απεγκλωβίσουν τον οδηγό του οχήματος Αναγνώστου Ηλία του Στεφάνου, 40 ετών και να τον μεταφέρουν σε ασφαλές σημείο.

Τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε στις 04:45΄ σήμερα στην θέση Ελιές στον Πάνορμο της νήσου Καλύμνου όταν, για άγνωστο λόγο, το υπ' αριθμ. ΡΟΒ 6958 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μάρκας FIAT που οδηγούσε ο 19χρονος στρατιώτης Λουλουδιάς Θέμελης, εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε δέντρο. Στην επιχείρηση απεγκλωβισμού έλαβαν μέρος τρεις πυροσβέστες με ένα πυροσβεστικό όχημα από το Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Καλύμνου, οι οποίοι ανέσυραν νεκρό τον άτυχο στρατιώτη.