Επιστροφή

ΔΤ 663, 15/02/2003, 23:45, Συμβάντα

Σε εμπρησμό με χρήση αυτοσχέδιου εμπρηστικού μηχανισμού οφείλονται, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, οι πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν:
1. στις 14:14 σήμερα, στο ισόγειο των γραφείων της εφημερίδας ''ΒΗΜΑ'', ιδιοκτησίας του Οργανισμού ''Λαμπράκη'', στην οδό Χρήστου Λαδά 9, στο κέντρο της Αθήνας.

2. στις 14:14 σήμερα, στα υπ΄ αρίθμ. ΥΟΚ - 5483, μάρκας HYUNDAI, και ΥΖΕ - 1249, μάρκας FIAT, που ήταν σταθμευμένα στην οδό Χρήστου Λαδά και Ανθίμου Γαζή, στο κέντρο της Αθήνας.

3. στις 14:18 σήμερα, σε ισόγειο χώρο του Υπουργείου Μεταφορών, στην οδό Χρήστου Λαδά και Ανθίμου Γαζή, στο κέντρο της Αθήνας.
Σε όλες τις προαναφερόμενες πυρκαγιές, προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές και για την κατάσβεσή τους έλαβαν μέρος έξι πυροσβέστες με δύο πυροσβεστικά οχήματα ενώ προανάκριση για την εξακρίβωση των αιτίων διενεργεί το Ανακριτικό τμήμα της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αθηνών.

Έρευνες διεξάγονται για τον εντοπισμό του Ευθυμίου Ελευθέριου, 58 ετών, στην ευρύτερη περιοχή του Δ/Δ Ραγίου, στο Δήμο Σαγιάδος, του νομού Ιωαννίνων. Η Υπηρεσία μας ειδοποιήθηκε σήμερα και έσπευσε προς αναζήτησή του με πέντε πυροσβέστες και δύο οχήματα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ηγουμενίτσας.

Σε εμπρησμό από πρόθεση με xρήση εύφλεκτου υγρού οφείλεται, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα στις 16:28, στο υπ΄ αρίθμ. ΥΥΤ - 5899 (αγροτικό όχημα), στην οδό Αχαρνών, στο Ζεφύρι Αττικής. Από την πυρκαγιά δεν προκλήθηκαν μεγάλες υλικές ζημιές. Για την κατάσβεσή της έσπευσαν δύο πυροσβεστικά οχήματα με έξι άνδρες ενώ προανάκριση για τα αίτια της πυρκαγιάς διενεργείται από το Ανακριτικό Τμήμα της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αθηνών.