Επιστροφή

ΔΤ 664, 18/02/2003, 13:00, Συμβάντα

Ο θάνατος ενός ηλικιωμένου ήταν το αποτέλεσμα της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στις 08:05 σήμερα, σε παλιά οικία, στην οδό Καλύμνου 3 και Κόνιτσας, στο Καματερό. Οι εννέα πυροσβέστες που μετέβησαν στον τόπο του συμβάντος με τρία πυροσβεστικά οχήματα, κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά σύντομα αποτρέποντας την επέκτασή της σε παρακείμενα κτίρια. Κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης εντοπίστηκε νεκρός προφανώς εξαιτίας των αναθυμιάσεων, ο Νομικός Μενέλαος, 79 ετών. Για την εξακρίβωση των αιτίων της πυρκαγιάς διενεργείται προανάκριση από το Ανακριτικό τμήμα της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αθηνών.

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα που πλήττουν σχεδόν όλη τη χώρα συνεχίστηκαν καθ όλο το 24ωρο. Οι ισχυρές χιονοπτώσεις και βροχοπτώσεις δημιούργησαν σημαντικά προβλήματα σε πολλές περιοχές της χώρας.

Ειδικότερα, στην Πελοπόννησο και συγκεκριμένα στους νομούς Αρκαδίας και Αχαΐας, χρειάστηκε η επέμβαση των τοπικών Πυροσβεστικών Υπηρεσιών για τον απεγκλωβισμό ατόμων από τα ακινητοποιημένα από το χιόνι αυτοκίνητά τους.

Στη νήσο Σαμοθράκη, λόγω της έντονης χιονόπτωσης η τοπική Πυροσβεστική Υπηρεσία χρειάστηκε να επέμβει, κυρίως σε απεγκλωβισμό ατόμων από ακινητοποιημένα αυτοκίνητα, καθώς και για μεταφορά κτηνοτρόφων, οι οποίοι είχαν εγκλωβιστεί από την ισχυρή χιονόπτωση σε ορεινές περιοχές του νησιού.

Ισχυρές βροχοπτώσεις έπληξαν κατά τη διάρκεια της νύχτας πολλά νησιά του Αιγαίου, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν υπόγεια κατοικιών και καταστημάτων. Οι τοπικές Π.Υ έχουν επέμβει μέχρι στιγμής για άντληση υδάτων σε 13 περιπτώσεις στην Κω, 40 στην Πάρο, 10 στη Νάξο και 10 στη Σύρο.

Σε εξέλιξη βρίσκεται, η επιχείρηση μεταφοράς δύο στρατιωτών από το Ραντάρ της Πεντέλης. Οι εγκλωβισμένοι, που είναι καλά στην υγεία τους, αποκλείστηκαν λόγω του χιονιού και βρίσκονται μέσα στο φυλάκιο. Για την απελευθέρωσή τους έχει μεταβεί ένα ερπυστριοφόρο, με τρεις πυροσβέστες.

Συνεχίζονται και σήμερα οι έρευνες για τον εντοπισμό του Ευθυμίου Ελευθέριου, 58 ετών, στην ευρύτερη περιοχή του Δ/Δ Ραγίου, στο Δήμο Σαγιάδος, του νομού Ιωαννίνων. Η Υπηρεσία μας ειδοποιήθηκε στις 15 Φεβρουαρίου 2003 και έσπευσε προς αναζήτησή του ομάδα πέντε πυροσβεστών με δύο οχήματα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ηγουμενίτσας, καθώς και ένας ανιχνευτικός σκύλος με το συνοδό του από την 6η Ε.Μ.Α.Κ.

Επίσης συνεχίζονται και σήμερα οι έρευνες για τον εντοπισμό του Δήμα Παναγιώτη, 72 ετών, στην ευρύτερη περιοχή της Κοινότητας Νικολίτση, του νομού Πρεβέζης. Η Υπηρεσία μας ειδοποιήθηκε χθες και αμέσως έσπευσε προς αναζήτησή του, λαμβάνει μέρος ομάδα έξι πυροσβεστών με δύο οχήματα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Φιλιππιάδας.

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε στις 21:05 χθες στην Π.Ε.Ο. Αθηνών - Λαμίας, στην περιοχή Κρίκελο. Το ατύχημα προκλήθηκε όταν το υπ' αριθμ. ΜΙΚ - 7700 υπεραστικό λεωφορείο του ΚΤΕΛ Λαμίας , παρέκκλινε της πορείας του και ανετράπη. Το λεωφορείο που οδηγούσε ο Ρεκάνος Αθανάσιος, 27 ετών, εκτελούσε το δρομολόγιο Λαμία - Αθήνα και μετέφερε έξι επιβάτες. Στον τόπο του συμβάντος έσπευσαν έξι πυροσβέστες με δύο οχήματα, οι οποίοι απεγκλώβισαν, ελαφρά τραυματισμένους τον οδηγό και τους επιβάτες του λεωφορείου τους οποίους και παρέδωσαν σε ασθενοφόρα του Ε.Κ.Α.Β για την διακομιδή τους στο Γ.Ν. Λαμίας για προληπτικούς λόγους.

Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε στις 01:05 σήμερα, στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου 78, στην Πάτρα. Το δυστύχημα προκλήθηκε όταν το υπ' αριθμ. ΑΧΗ - 1389, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μάρκας FORD ORION, παρέκκλινε της πορείας του μπήκε στο αντίθετο ρεύμα και προσέκρουσε με το υπ' αριθμ. ΚΝΕ - 9070 φορτηγό - ψυγείο, μάρκας IVECO, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο ο οδηγός του πρώτου αυτοκίνητου, Δρικάλας Νικόλαος του Χρήστου, 33 ετών. Στον τόπο του συμβάντος έσπευσαν έξι πυροσβέστες με δύο πυροσβεστικά οχήματα οι οποίοι ανέσυραν τον άτυχο άνδρα και τον παρέδωσαν σε ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β. για την διακομιδή του στο ΓΚΝ. Αγ. Ανδρέας Πάτρας.