Επιστροφή

ΔΤ 667, 22/02/2003, 13:00, Συμβάντα

Τα διαδοχικά κύματα κακοκαιρίας (ισχυρές χιονοπτώσεις και βροχοπτώσεις) που συνεχίζουν να πλήττουν όλη τη χώρα, είχαν ως αποτέλεσμα να δημιουργηθούν σημαντικά προβλήματα σε πολλές περιοχές.
Συγκεκριμένα, οι κατά τόπους Υπηρεσίες μας έχουν, μέχρι στιγμής, επέμβει σε 250 παροχές βοηθείας (διακομιδή ασθενών, μεταφορά τροφίμων, απεγκλωβισμοί από χιονοπτώσεις) καθώς και σε 90 αντλήσεις υδάτων από υπόγεια κατοικιών και καταστημάτων, κυρίως, στην ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και τη Σαμοθράκη.

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε, στις 15:00΄ χθες, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, στο υπ' αριθμ. 7982 ΤC-64 γαλλικό τουριστικό λεωφορείο, στο Δ/Δ Νεοχωρίου του Δήμου Ζαχάρως, του νομού Ηλείας. Στον τόπο του συμβάντος μετέβησαν πέντε οχήματα με πλήρωμα δέκα πυροσβεστών, ενώ από την πυρκαγιά το λεωφορείο καταστράφηκε ολοσχερώς. Οι επιβάτες του λεωφορείου, όλοι Γάλλοι υπήκοοι, δεν κινδύνευσαν. Για εξακρίβωση των αιτίων της πυρκαγιάς, διενεργείται προανάκριση από το Ανακριτικό τμήμα του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Κρεστένων.

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 10:25΄ χθες, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, στο εργοστάσιο πλαστικών "POLIRIMA Α.Β.Ε.Ε.", στην αγροτική περιοχή της Μίκρας, στη Θεσσαλονίκη. Στην επιχείρηση κατάσβεσης έλαβαν μέρος δέκα πυροσβέστες με τρία πυροσβεστικά οχήματα από την 2η ΕΜΑΚ. Από την πυρκαγιά το εργοστάσιο υπέστη μεγάλες υλικές ζημιές. Για τα αίτια της πυρκαγιάς διενεργείται προανάκριση από το Ανακριτικό Τμήμα της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσσαλονίκης.

Σε εμπρησμό από αγνώστους οφείλεται, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε, στις 21:56΄ χθες, σε αποθηκευτικό χώρο γεωργικών εργαλείων και μηχανημάτων, που βρίσκεται στη περιοχή Λιμενάρι, στα Φιλιατρά του νομού Μεσσηνίας. Στην επιχείρηση κατάσβεσης έλαβαν μέρος οκτώ πυροσβέστες με τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα, ενώ από την πυρκαγιά ο αποθηκευτικός χώρος υπέστη μεγάλες υλικές ζημιές. Για τα αίτια της πυρκαγιάς διενεργείται προανάκριση από το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γαργαλιάνων.

Σε εμπρησμό από αγνώστους, με χρήση εύφλεκτου υγρού, οφείλεται, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε, στις 02:30΄ σήμερα, σε ημιυπαίθριο χώρο αποθήκευσης αποκριάτικων αρμάτων, που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Θεσσαλονίκης και Χατζηανέστη, στο Αγ. Ι. Ρέντη. Από την πυρκαγιά κάηκαν πέντε άρματα, ενώ για την κατάσβεσή της έλαβαν μέρος δύο πυροσβέστες με ένα πυροσβεστικό όχημα. Για τα αίτια της πυρκαγιάς διενεργείται προανάκριση από το Ανακριτικό τμήμα της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πειραιώς.

Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε στις 01:47΄ σήμερα, στο 3ο χιλ. της επαρχιακής οδού Κω-Χωρίων, στη νήσο της Κω, όταν το υπ' αριθμ. ΥΑΥ-6182 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο παρέκκλινε της πορείας του και προσέκρουσε πάνω στο υπ' αριθμ. ΚΧΒ-3427 σταθμευμένο Ι.Χ. αγροτικό αυτοκίνητο. Από τα συντρίμμια του αυτοκίνητου ανασύρθηκε νεκρός ο συνοδηγός, Χατζηδαυίδ Γεώργιος του Δημητρίου, 23 ετών, ενώ απεγκλωβίστηκε τραυματισμένος ο οδηγός, Βησσαρίδης Ιωάννης του Βασιλείου, 24 ετών. Στην επιχείρηση απεγκλωβισμού έλαβαν μέρος τρεις πυροσβέστες με ένα πυροσβεστικό όχημα.