Επιστροφή

ΔΤ 679, 10/03/2003, 11:30, Συμβάντα

Σοβαρά επεισόδια έλαβαν χώρα από τις 23:30 χθες μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στο κέντρο της πόλης της Πάτρας. Πιο συγκεκριμένα άγνωστοι έβαλαν φωτιά σε ένα βαν κινητής τηλεφωνίας, σε ένα μοτοποδήλατο και σε κάδους απορριμμάτων περιμετρικά της πλατείας Γεωργίου, ενώ προκλήθηκαν ζημίες και σε καταστήματα. Για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών που σημειώθηκαν έλαβαν μέρος 20 πυροσβέστες με έξι πυροσβεστικά οχήματα.

Σε εμπρησμό σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις οφείλεται η πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε στις 03:01 σήμερα, στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου ( ΟΜΟΡΦΟΚΚΛΗΣΙΑ ), στην Λεωφόρο Βεΐκου, στο Γαλάτσι. Από την πυρκαγιά προκλήθηκαν ζημίες στην πόρτα της εισόδου του Ναού. Στον τόπο του συμβάντος έσπευσαν δέκα πυροσβέστες με τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα, οι οποίοι κατάφεραν να αποτρέψουν την επέκταση της πυρκαγιάς. Για την εξακρίβωση των αιτίων της πυρκαγιάς, διενεργεί προανάκριση το Ανακριτικό τμήμα της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αθηνών.

Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε στις 07:14 σήμερα, στην οδό Καλλιρρόης 26 στο Νέο Κόσμο, όταν ο οδηγός του υπ' αριθμ. BYQ 40048 Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, μάρκας BMW, έχασε τον έλεγχο του οχήματος και προσέκρουσε στα προστατευτικά κιγκλιδώματα του δρόμου. Στον τόπο του συμβάντος έσπευσαν επτά πυροσβέστες με τρία πυροσβεστικά οχήματα, οι οποίοι ανέσυραν νεκρό τον άτυχο οδηγό, από τα συντρίμμια του αυτοκινήτου.

Νεκρός εντοπίστηκε από τους πυροσβέστες στις 09:45 σήμερα, ο Βίτσιος Χρήστος, 80 ετών, του οποίου τα ίχνη είχαν χαθεί από τις 6 Μαρτίου, στην ευρύτερη περιοχή της κοινότητας Μακρινίτσας του νομού Μαγνησίας. Στην επιχείρηση εντοπισμού του άτυχου ηλικιωμένου, που ξεκίνησε από τις 07:20 χθες, έλαβαν μέρος έξι πυροσβέστες από την Π.Υ. Βόλου καθώς και δύο ανιχνευτικοί σκύλοι με τους συνοδούς τους από την 7η Ε.Μ.Α.Κ.