Επιστροφή

ΔΤ 681, 13/03/2003, 14:00, Συμβάντα

Καλά στην υγεία του ανασύρθηκε το τρίχρονο κοριτσάκι, που είχε εγκλωβιστεί σε ανελκυστήρα διπλοκατοικίας, στην οδό Συρακουσών 62, στη Λαμπρινή, στην Αθήνα. Η υπηρεσία μας κλήθηκε στις 10:50 σήμερα και αμέσως έσπευσαν στον τόπο του συμβάντος 10 πυροσβέστες με τρία οχήματα και απεγκλώβισαν ευτυχώς σώο το παιδί, το οποίο, σημειωτέον, είχε παγιδευτεί ανάμεσα στο φρεάτιο και στο θάλαμο του ανελκυστήρα.

Τραγικό θάνατο βρήκε η Παπαδοπούλου Ελένη του Σωτηρίου, 93 ετών, ύστερα από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, στις 09:05 σήμερα, στη μονοκατοικία όπου διέμενε, στο Δ/Δ Μακροχωρίου, του Δήμου Κορεστίων, στο νομό Καστοριάς. Οι πυροσβέστες, που έσπευσαν στον τόπο του συμβάντος, ανέσυραν νεκρή την ηλικιωμένη γυναίκα και στη συνέχεια κατέσβεσαν την πυρκαγιά, ενώ για την εξακρίβωση των αιτίων διενεργείται προανάκριση από το Ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καστοριάς.

Σε εμπρησμό από πρόθεση, με τη χρήση αυτοσχέδιου εμπρηστικού μηχανισμού, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, οφείλεται η πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε στις 22:30 χθες, σε ισόγειο εργαστήριο επίπλων, ιδιοκτησίας Τριστανίδη Αναστάσιου του Εμμανουήλ, στην οδό Αγίου Δημητρίου 48, στις Συκιές Θεσσαλονίκης. Από την πυρκαγιά προκλήθηκαν ζημιές μικρής έκτασης σε ξυλεία και πρώτες ύλες του εργαστηρίου. Η πυρκαγιά απείλησε να λάβει μεγάλες διαστάσεις, λόγω των εύφλεκτων υλικών που υπήρχαν εντός του εργαστηρίου, όμως χάρη στην έγκαιρη επέμβαση των έξι πυροσβεστών, τέθηκε, αμέσως, υπό έλεγχο και αποσοβήθηκε κάθε κίνδυνος επέκτασής της. Για την εξακρίβωση των αιτίων της πυρκαγιάς, διενεργεί προανάκριση το Ανακριτικό τμήμα της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσσαλονίκης.