Επιστροφή

ΔΤ 684, 17/03/2003, 12:30, Συμβάντα

Λόγω των ισχυρών ανέμων 9-11 Μποφόρ που πνέουν στις περισσότερες περιοχές της χώρας είχαν ως αποτέλεσμα να δημιουργηθούν προβλήματα και κυρίως:
" Στην Αττική, όπου μέχρι στιγμής το Συντονιστικό Κέντρο 199 - Σ.Ε.Κ.Υ.Π.Σ., έχει δεχτεί, περισσότερες από 150 κλήσεις για παροχή βοήθειας (πτώσεις δέντρων, απομάκρυνση πινακίδων). Για την αντιμετώπιση των συμβάντων αυτών, έχουν συγκροτηθεί 20 συνεργεία εφοδιασμένα με κατάλληλο εξοπλισμό.
" Στο νομό Αχαΐας και στο νομό Μεσσηνίας, οι εκεί Πυροσβεστικές Υπηρεσίες έχουν δεχθεί έως τώρα περί τις, 200 κλήσεις για κοπές δέντρων και απομάκρυνση αιωρούμενων αντικειμένων.
" Στο νομό Ιωαννίνων, από τον κυματισμό που προκαλείται στα νερά της λίμνης, εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που πνέουν, κατακλύζονται με νερά τα καταστήματα και οι κατοικίες επί της ακτής. Μέχρι στιγμής τα σωστικά συνεργεία έχουν προβεί σε εφτά άντλησης υδάτων από κατοικίες και καταστήματα ενώ έχουν επέμβει και σε εφτά περιπτώσεις για κοπές δένδρων.
Τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε, στις 15:10 χθες, στο 127ο χιλ. της Ε.Ο. Αθηνών - Πατρών, όταν από άγνωστη αιτία, το υπ' αριθμ. ΥΚΙ - 6903 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μάρκας HONDA, συγκρούστηκε μετωπικά με το υπ' αριθμ. ΑΧΤ - 3049 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μάρκας BMW. Στον τόπο του συμβάντος έσπευσαν έξι πυροσβέστες με δύο οχήματα, οι οποίοι ανέσυραν από το πρώτο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο νεκρούς τον Γεωργούλια Αναστάσιο καθώς και μία γυναίκα αγνώστων στοιχείων, ενώ από το δεύτερο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο απεγκλώβισαν τραυματισμένο τον Γεωργαλά Ευθύμιο.

Θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε, στη 01:10 σήμερα, στο 7ο χιλ. της επαρχιακής οδού Λάρισας - Φαλάνης, στο νομό Λαρίσης. Το ατύχημα προκλήθηκε όταν, από άγνωστη αιτία, συγκρούστηκαν μεταξύ τους τα υπ' αριθμ. ΡΙΑ - 3900, ΡΙΝ - 4022 και ΝΧ - 5598 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, εκ των οποίων το τελευταίο ανεφλέγη μετά τη σύγκρουση, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο μέσα στις φλόγες, ο οδηγός του Μίχος Βασίλειος, 34 ετών. Από τα συντρίμμια των δύο πρώτων αυτοκινήτων οι έξι πυροσβέστες που έσπευσαν στο σημείο με δύο οχήματα, απεγκλώβισαν βαριά τραυματισμένους τον οδηγό του πρώτου αυτοκινήτου Αναγνώστου Νικόλαο του Ζήση, 21 ετών και τον συνοδηγό Λάλα Χρήστο του Αθανασίου, 23 ετών, καθώς επίσης και τον οδηγό του δεύτερου οχήματος Τσαλίκη Γεώργιο του Ιωάννη, 26 ετών και τον συνοδηγό Οικονόμου Αθανάσιο, 24 ετών.

Σε εμπρησμό από αγνώστους οφείλεται, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε, στις 00:55 σήμερα, στο υπ' αριθμ. ΝΕΥ - 7413 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μάρκας NISSAN ALMERA, ιδιοκτησίας Σαρίδη Αντωνίου του Αναστασίου, το οποίο ήταν σταθμευμένο επί της οδού Αγίων Πάντων 1-6, στις εργατικές κατοικίες, στη Θεσσαλονίκη. Στην κατάσβεση έλαβαν μέρος επτά πυροσβέστες με δύο πυροσβεστικά οχήματα. Για τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς διενεργείται προανάκριση από το Ανακριτικό τμήμα της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσσαλονίκης.