Επιστροφή

ΔΤ 690, 03/04/2003, 17:00, Συμβάντα

Έκρηξη σημειώθηκε, περί τις 10:25΄ σήμερα, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, στο 4ο χιλ. της Π.Ε.Ο. Κορίνθου - Πατρών, στο εργοστάσιο "ΣΩΛΗΝ0ΥΡΓΕΙΑ Α.Ε.", στο τμήμα συγκόλλησης σωλήνων. Από την έκρηξη τραυματίστηκαν θανάσιμα οι: 1) Βορινιώτης Σωτήριος του Θεοδώρου, 56 ετών, 2) Γιάννου Παύλος του Ιωάννη, 45 ετών, 3) Κυρίλης Χρήστος του Κων/νου, 42 ετών, 4) Αθανασίου Κωνσταντίνος του Αθανασίου, 40 ετών, 5) Σπυρίδου Κων/νος του Ιωάννη, 32 ετών και 6) Πούλης Ευάγγελος του Πέτρου, 40 ετών. Επίσης, τραυματίστηκαν οι: 1) Γιάννου Θεόδωρος του Ιωάννη, 39 ετών, 2) Σταθόπουλος Σταύρος του Παναγιώτη, 47 ετών και 3) Μανάβης Δημήτριος του Παναγιώτη, 31 ετών. Όλοι οι ανωτέρω ήταν εργαζόμενοι στο συγκεκριμένο τμήμα του εργοστασίου. Στον τόπο του συμβάντος έσπευσαν τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα με δέκα άνδρες από την Π.Υ. Κορίνθου, οι οποίοι ανέσυραν τους νεκρούς και στη συνέχεια τους παρέδωσαν σε ασθενοφόρα για τη διακομιδή τους στο Γ.Ν. Κορίνθου.

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε, στις 02:00΄ σήμερα, σε ανυψωτικό μηχάνημα, άνευ αριθμού κυκλοφορίας, μάρκας NISSAN, το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο σε υπαίθριο οικοπεδικό χώρο, στη συμβολή των οδών Δοϊράνης και Καβάλας, στους Θρακομακεδόνες. Από την πυρκαγιά επίσης καταστράφηκαν και κάποια αντίσκηνα σεισμοπλήκτων, ιδιοκτησίας της Κοινότητας Θρακομακεδόνων. Για την κατάσβεσή της έλαβαν μέρος τέσσερις πυροσβέστες με δύο οχήματα, ενώ για τα αίτια της πυρκαγιάς διενεργείται προανάκριση από το Ανακριτικό τμήμα της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αθηνών.

Σώα και καλά στην υγεία της ανευρέθη στις 11:10΄ χθες, η Πετροπούλου Βικτορία, 83 ετών, τα ίχνη της οποίας είχαν χαθεί από την 1η Απριλίου, στην περιοχή Τερψιθέα, του Δήμου Κυπαρισσίας, στο νομό Μεσσηνίας. Στις έρευνες για τον εντοπισμό της έλαβε μέρος ομάδα εννέα πυροσβεστών με τρία οχήματα από την Π.Υ. Γαργαλιάνων.