Επιστροφή

ΔΤ 693, 07/04/2003, 20:30, Συμβάντα

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 13:22 σήμερα, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, σε διαμέρισμα 100 τ.μ. περίπου στον 4ο όροφο πολυκατοικίας της οδού Εμμανουήλ Ροΐδη 9-11, στο Γκύζη. Από την πυρκαγιά υπέστη σημαντικές υλικές ζημιές η οικία ιδιοκτησίας Μουρούτη Ειρήνης. Στην επιχείρηση κατάσβεσης έλαβαν μέρος τέσσερα οχήματα με δώδεκα πυροσβέστες, οι οποίοι έθεσαν υπό πλήρη έλεγχο την πυρκαγιά μισή ώρα αργότερα, αποτρέποντας τον κίνδυνο επέκτασής της στα παρακείμενα διαμερίσματα.
Επίσης σημαντικές υλικές ζημιές υπέστη μονοκατοικία οικία ιδιοκτησίας Γιαννούση Βασίλειου, εξ αιτίας πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία στις 14:12 σήμερα, στην οδό Ιωάννου Μίχα, στους Θρακομακεδόνες Αττικής. Για την κατάσβεσή της λυόμενης κατοικίας, έλαβαν μέρος έξι οχήματα με 18 πυροσβέστες.
Προανάκριση προκειμένου να εξακριβωθούν τα αίτια που προκάλεσαν τις ανωτέρω πυρκαγιές διενεργεί το Ανακριτικό Τμήμα της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αθηνών.

Οι ισχυρές χιονοπτώσεις που σημειώθηκαν σήμερα στην βόρεια Ελλάδα είχαν σαν αποτέλεσμα τον εγκλωβισμό ατόμων σε διάφορες περιοχές οι οποίοι χρειάστηκαν την συνδρομή της Υπηρεσίας μας. Συγκεκριμένα διεκπεραιώθηκαν τα εξής συμβάντα:
Απεγκλωβισμός και μεταφορά σε ασφαλές σημείο, ενός άτομου αγνώστων στοιχείων στις 09:30, από την οικία του στην Κοινότητα Λιανοτόπι στο νομό Καστοριάς. Για τον απεγκλωβισμό του έλαβε μέρος ομάδα τεσσάρων πυροσβεστών από την Π.Υ. Καστοριάς και περίπολος της ΕΛ.ΑΣ.
Ανεύρεση διάσωση και μεταφορά στο Δ/Δ Αγίου Δημητρίου Κοζάνης των κτηνοτρόφων Γεωργίου, Παλάσας και Αναστασίου Τσινίδη από τη θέση "Παρχάρια", στις 18:00, από ένα ερπυστριοφόρο όχημα με τέσσερις Πυροσβέστες της Π.Υ. Κοζάνης.
Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 15:00, επιχείρηση διάσωσης 14 ατόμων, στον Πύργο Κοτύλης του νομού Καστοριάς. Πρόκειται για Αλβανούς υπηκόους οι οποίοι έχουν εντοπιστεί από ομάδα διάσωσης της Π.Υ. Καστοριάς και δεν διατρέχουν κίνδυνο.

Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε στις 14:25 σήμερα, στο 169ο χιλ. της Ν.Ε.Ο. Αθηνών - Πατρών. Το ατύχημα συνέβη όταν το υπ΄ αρίθμ. ΙΡ 7114, μάρκας NISSAN και το υπ΄ αρίθμ. ΖΥΙ 7694, μάρκας OPEL ASTRA, συγκρούστηκαν μετωπικά με αποτέλεσμα αποβιώσουν οι επιβαίνοντες του πρώτου Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, Μπούρας Σάββας του Γεωργίου, 62 ετών και Δαθαβέλλος Γεώργιος, 66 ετών. Οι τέσσερις πυροσβέστες που έσπευσαν στον τόπο του συμβάντος με ένα πυροσβεστικό όχημα ανέσυραν τους νεκρούς και τους παρέδωσαν σε ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β. για την διακομιδή τους στο Γ.Ν. Αιγίου.