Επιστροφή

ΔΤ 699, 18/04/2003, 09:30, Συμβάντα

Απανθρακωμένος βρέθηκε, στις 05:30΄ σήμερα, ένας ηλικιωμένος άνδρας, αγνώστων λοιπών στοιχείων, όταν, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, ξέσπασε πυρκαγιά σε αποθήκη, έκτασης 50 τ.μ., όπου διέμενε, στην περιοχή της Καλλιθέας, στην Ιεράπετρα της Κρήτης. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επενέβησαν έντεκα πυροσβέστες με τρία οχήματα, οι οποίοι εντόπισαν και ανέσυραν τη σωρό του άτυχου άνδρα. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς διενεργείται από το ανακριτικό τμήμα της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών του νομού Λασιθίου.

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε, στις 04:35΄ σήμερα, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, στο υπ' αρίθμ. 34JZ251 Ι.Χ. φορτηγό, το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο, στην οδό Κανελλοπούλου, στο μικρό λιμανάκι της Ελευσίνας. Από την πυρκαγιά προκλήθηκαν ζημιές ύψους 150.000 Ευρώ περίπου, σε εμπορεύματα (τηλεοράσεις), που υπήρχαν εντός του φορτηγού. Στον τόπο του συμβάντος έσπευσαν επτά πυροσβέστες με τρία οχήματα, οι οποίοι κατάφεραν να θέσουν σύντομα υπό έλεγχο την πυρκαγιά, αποσοβώντας κάθε κίνδυνο επέκτασής της, σε παρακείμενα σταθμευμένα φορτηγά. Για τα αίτια της πυρκαγιάς διενεργείται προανάκριση από το Ανακριτικό τμήμα της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτικής Αττικής.

Σε εμπρησμό από αγνώστους, με τη χρήση αυτοσχέδιου εμπρηστικού μηχανισμού, οφείλονται, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, οι πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν:
1) στις 02:20΄ σήμερα, στο κατάστημα ψιλικών ειδών, ιδιοκτησίας της Δημητρίου Ιωάννας, το οποίο ενοικίαζε και χρησιμοποιούσε ο Παπαδόπουλος Αβραάμ, στη συμβολή των οδών Δημοσθένους και Ατθίδων, στην Καλλιθέα. Στην κατάσβεσή της έλαβαν μέρος έξι πυροσβέστες με δύο οχήματα.
2) στις 02:23΄ σήμερα, στο κατάστημα ψιλικών ειδών, ιδιοκτησίας του Σαρλή Βλάση, το οποίο ενοικίαζε ο Γεωργακόπουλος Σταύρος, στην οδό Δημοσθένους 13-15, στην Καλλιθέα. Από την πυρκαγιά υπέστησαν ζημιές, ύψους 3.000 Ευρώ περίπου, εμπορεύματα του καταστήματος. Στην κατάσβεσή της έλαβαν μέρος οκτώ πυροσβέστες με τρία οχήματα.
Για την εξακρίβωση των αιτιών και των δύο πυρκαγιών διενεργείται προανάκριση από το Ανακριτικό τμήμα της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αθηνών.