Επιστροφή

ΔΤ 714, 14/05/2003, 13:45, Εκδηλώσεις

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, 14 Μαΐου 2003, ημέρα Τετάρτη και Ω/10:00, στην αίθουσα συσκέψεων του Α.Π.Σ., η ετήσια σύσκεψη των εμπλεκόμενων φορέων, εν όψει της νέας αντιπυρικής περιόδου. Σκοπός της σύσκεψης ήταν η επιβεβαίωση και η οριστικοποίηση του συνόλου των μέτρων προετοιμασίας και ετοιμότητας του κρατικού μηχανισμού για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών της αντιπυρικής περιόδου 2003.
Στη σύσκεψη συζητήθηκαν μεταξύ άλλων, τα εξής θέματα: ο επιχειρησιακός σχεδιασμός της νέας αντιπυρικής περιόδου, τα νέα μέσα και οι στρατηγικές που θα χρησιμοποιηθούν στην δασοπυρόσβεση, καθώς και τα προληπτικά μέτρα που λαμβάνει το Πυροσβεστικό Σώμα σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και τη Γενική Γραμματεία Δασών.
Η σύσκεψη έγινε υπό την Προεδρία του Υπουργού Δημόσιας Τάξης, κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και έλαβαν μέρος ο Υφυπουργός Δημόσιας Τάξης, κ. Παντελής Τσερτικίδης, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δημοσίας Τάξης, κ. Δημήτριος Ευσταθιάδης, η φυσική ηγεσία του Σώματος, εκπρόσωποι των Υπουργείων: Εθνικής Άμυνας ( Γ.Ε.ΕΘ.Α. , Γ.Ε.Σ. , Γ.Ε.Ν. , Γ.Ε.Α.), Εξωτερικών, Πολιτισμού, Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων, Δημόσιας Τάξης (ΕΛ.ΑΣ.), Μακεδονίας-Θράκης, Αιγαίου και Εμπορικής Ναυτιλίας (Λ.Σ.). Συμμετείχαν επίσης, εκπρόσωποι από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, την Περιφέρεια και Νομαρχία Ανατολικής Αττικής, την Γενική Διεύθυνση Δασών, τη ΔΕΗ, την ΕΥΔΑΠ, τον ΟΤΕ, τον ΟΣΕ το ΕΚΑΒ κ.α.
Στο λόγο του ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης, τόνισε ότι ο μηχανισμός δασοπυρόσβεσης βελτιώνεται συνεχώς, ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός, υπογραμμίζοντας τη σημασία της καλής συνεργασίας και του ουσιαστικού συντονισμού μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων. Σημείωσε επιπλέον, τη σημασία της πρόληψης και ιδιαίτερα την ανάγκη καθαρισμού των περιαστικών δασών και αλσών από τις Νομαρχίες και τους Δήμους, ενώ για τις χωματερές ανακοίνωσε τη σύσταση επιτροπών που θα πραγματοποιούν αυστηρούς ελέγχους.