Επιστροφή

ΔΤ 725, 04/06/2003, 18:00, Συμβάντα

Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε στις 14:30, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 12:30 σήμερα, σε αγροτοδασική έκταση, πλησίον του πεδίου βολής, στα Μέγαρα Αττικής. Από την πυρκαγιά κάηκαν 50 στρέμματα δασικής έκτασης και 100 στρέμματα γεωργικής έκτασης. Για την αντιμετώπισή της κινητοποιήθηκαν άμεσα ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις αποτελούμενες από 15 οχήματα με 45 πυροσβέστες πλήρωμα, πεζοπόρο τμήμα 15 ατόμων από την 1η Ε.Μ.Α.Κ, ενώ επιχείρησαν τέσσερα αεροσκάφη (CL-415, CL-215). Το έργο της κατάσβεσης συντόνιζε ο Διοικητής της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αττικής Υποστράτηγος κ. Ανδρέας Κόης. Για την εξακρίβωση των αιτίων της πυρκαγιάς, διενεργείται προανάκριση από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Μεγάρων.

Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, στις 12:37 σήμερα, στο 7ο χιλ. της Ε.Ο. Αθηνών - Λαμίας. Το ατύχημα προκλήθηκε όταν το υπ' αριθμ. ΖΖΑ - 1395 φορτηγάκι, μάρκας RENAULT, παρέκκλινε της πορείας του, μπήκε στο αντίθετο ρεύμα και προσέκρουσε στο υπ' αριθμ. ΖΥΕ - 9133, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μάρκας FORD και στο υπ΄ αρίθμ. ΥΑΜ - 6697 φορτηγό, μάρκας FORD, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο ο οδηγός από το φορτηγάκι, Σόρας Σταμάτης. Στον τόπο του συμβάντος έσπευσαν δέκα πυροσβέστες με τρία πυροσβεστικά οχήματα, οι οποίοι ανέσυραν τον νεκρό και τον παρέδωσαν σε ασθενοφόρα του Ε.Κ.Α.Β. για την διακομιδή του σε Νοσοκομείο.

Τραγικό θάνατο βρήκε στις 13:10 σήμερα, ο Παπαϊωάννου Ευάγγελος του Ιωάννη, 65 ετών, στην αγροτική περιοχή του Δήμου Γουμένισσας, στο Κιλκίς. Το ατύχημα συνέβη όταν, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, ο άτυχος ηλικιωμένος εγκλωβίστηκε στην χειροκίνητη φρέζα που χρησιμοποιούσε στο κτήμα του. Οι πέντε πυροσβέστες που έσπευσαν στον τόπο του συμβάντος με δύο πυροσβεστικά οχήματα, ανέσυραν τον νεκρό και τον παρέδωσαν σε ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β. για την διακομιδή του στο Κ.Υ. Γουμένισσας.

Άκαρπες απέβησαν οι έρευνες για την ανεύρεση του Γκανάβα Νικολάου, 76 ετών, ο οποίος αγνοείται από τις 30 Μαΐου 2003, στην ευρύτερη περιοχή του Πυργετού του Δήμου Κάτω Ολύμπου, στη Λάρισα. Η υπηρεσία μας ειδοποιήθηκε για την εξαφάνιση του ηλικιωμένου στις 02-06-2003 και αμέσως έσπευσε προς αναζήτησή του ομάδα επτά πυροσβεστών και ένας ανιχνευτικός σκύλος με το συνοδό του από τη 2η Ε.Μ.Α.Κ.