Επιστροφή

ΔΤ 730, 11/06/2003, 18:30, Συμβάντα

Υπό έλεγχο τέθηκε στις 14:30, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 13:15 σήμερα, σε δασική έκταση, πλησίον κατοικημένης περιοχής, στο 36ο χλμ της Λεωφόρου Σουνίου στην Αγία Μαρίνα, Αττικής. Από την πυρκαγιά, που απείλησε να λάβει μεγάλες διαστάσεις, λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή, κάηκαν περίπου 30 στρέμματα εκ των οποίων τα 10 χορτολειβαδικής έκτασης. Για την αντιμετώπισή της κινητοποιήθηκαν άμεσα ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις αποτελούμενες από 15 οχήματα με 50 πυροσβέστες πλήρωμα, πεζοπόρο τμήμα 15 ατόμων από την 1η Ε.Μ.Α.Κ, ενώ επιχείρησαν τρία αεροσκάφη (CL-415) και δύο ελικόπτερα. Στον τόπο του συμβάντος μετέβη ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος κ. Παναγιώτης Φούρλας. Για την εξακρίβωση των αιτίων της πυρκαγιάς, διενεργείται προανάκριση από το Ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κορωπίου.

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 05:00 σήμερα, σε κατάστημα καλλυντικών με την επωνυμία ''HONDOS CENTER'', στην οδό Χαριλάου Τρικούπη 137, στην Ν.Ερυθραία Αττικής. Η πυρκαγιά ξέσπασε στον 1ο όροφο διώροφου κτιρίου προκαλώντας μικρές υλικές ζημιές σε εμπορεύματα της επιχείρησης. Για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν δέκα οχήματα με 30 πυροσβέστες, οι οποίοι κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά μισή ώρα αργότερα, αποσοβώντας κάθε κίνδυνο επέκτασής της σε παρακείμενα κτίρια. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια που προκάλεσαν την πυρκαγιά διενεργείται από το Ανακριτικό τμήμα της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αθηνών.

Σε εμπρησμό από αγνώστους δράστες, οφείλεται σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε, στις 03:05 σήμερα, σε ισόγειο κατάστημα ΠΡΟΠΟ, ιδιοκτησίας Τζιάβα Στυλιανής, στην οδό Δημοκρατίας 30, στην Ηλιούπολη. Οι άγνωστοι πυροδότησαν αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό (μολότοφ) και προξένησαν μικρές υλικές ζημιές στον εσωτερικό χώρο της επιχείρησης. Την πυρκαγιά κατέσβεσαν οι έξι πυροσβέστες που έφτασαν αμέσως στον τόπο του συμβάντος, με δύο πυροσβεστικά οχήματα ενώ προανάκριση διενεργείται από το Ανακριτικό Τμήμα της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αθηνών.