Επιστροφή

ΔΤ 731,12/06/2003, 19:00, Συμβάντα

Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε στις 14:30, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 13.45 σήμερα, σε ξηρά χόρτα στη Λεωφόρο Βάρης - Κορωπίου, πίσω από τη σχολή Ευελπίδων, εντός κατοικημένης περιοχής. Η πυρκαγιά, που λόγω των ισχυρών ανέμων έλαβε γρήγορα διαστάσεις, περιορίστηκε χωρίς να υπάρξουν προβλήματα σε παρακείμενες κατοικίες, αφού πρώτα έκαψε 5 στρέμματα περίπου. Για την αντιμετώπισή της κινητοποιήθηκαν άμεσα ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις αποτελούμενες από 20 οχήματα με 60 πυροσβέστες πλήρωμα, πεζοπόρο τμήμα 10 ατόμων από την 1η Ε.Μ.Α.Κ και από αέρος ένα αεροσκάφος (CL-415) και ένα ελικόπτερο τύπου Erickson. Το έργο της κατάσβεσης συντόνιζε ο Β' Υπαρχηγός του Π.Σ. Αντιστράτηγος Γεώργιος Γεωργιάκος. Για την εξακρίβωση των αιτίων της πυρκαγιάς, διενεργείται προανάκριση από το Ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κορωπίου.

Πυρκαγιά, που απείλησε να πάρει διαστάσεις, λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν, εκδηλώθηκε σήμερα στις 15.57 στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας Κορωπίου (πάνω από τις τρύπες Καραμανλή), εντός κατοικημένης περιοχής. Από την πυρκαγιά που τέθηκε υπό έλεγχο στις 17.20, κάηκαν θάμνοι και ξηρά χόρτα σε έκταση πέντε (5) περίπου στρεμμάτων. Στην κατάσβεσή έλαβαν μέρος 10 οχήματα με πλήρωμα 30 πυροσβεστών και ένα ελικόπτερο τύπου Erickson. Το έργο της κατάσβεσης συντόνιζε ο Περιφερειάρχης Π.Δ.Π.Υ Αττικής Υποστράτηγος Ανδρέας Κόης. Για την εξακρίβωση των αιτίων της πυρκαγιάς, διενεργείται προανάκριση από το Ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κορωπίου.

Υπό μερικό έλεγχο βρίσκεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 14:00 σήμερα, σε αγροτοδασική έκταση, στο Μαυροβούνι, του Δήμου Αδαμίου στην Αργολίδα. Από την πυρκαγιά έχουν καεί πουρνάρια και ξηρά χόρτα σε έκταση 500 στρεμμάτων περίπου. Για την αντιμετώπισή της λαμβάνουν μέρος δέκα οχήματα με 30 πυροσβέστες πλήρωμα, πεζοπόρο τμήμα 15 ατόμων από την 1η Ε.Μ.Α.Κ, και την Π.Δ.Π.Υ Τρίπολης, πέντε αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο τύπου Erickson. Το έργο της κατάσβεσης συντονίζει ο Β΄ Υπαρχηγός του Π.Σ. Αντιστράτηγος Γεώργιος Γεωργιάκος.