Επιστροφή

ΔΤ 732, 13/06/2003, 11:30, Συμβάντα

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 08:20 σήμερα, από άγνωστη μέχρι στιγμής, στο εστιατόριο του Ξενοδοχείου ΄΄ΤΙΤΑΝΙΑ΄΄, στην οδό Πανεπιστημίου και Θεμιστοκλέους, στο κέντρο της Αθήνας. Η πυρκαγιά ξέσπασε στον 11ο όροφο του κτιρίου και συγκεκριμένα στην κουζίνα του εστιατορίου. Για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν οχτώ οχήματα με 25 πυροσβέστες, οι οποίοι περιόρισαν την πυρκαγιά στο χώρο της κουζίνας, αποσοβώντας κάθε κίνδυνο επέκτασής της στους υπόλοιπους ορόφους του ξενοδοχείου. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια που προκάλεσαν την πυρκαγιά διενεργείται από το Ανακριτικό τμήμα της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αθηνών.

Σε εμπρησμό από αγνώστους δράστες, οφείλεται σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε, στις 02:15 σήμερα, στο υπ΄ αρίθμ. ΚΜΖ - 9938 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μάρκας MAZDA, στo Δ/Δ Βέργας, του Δήμου Καλαμάτας, στο νομό Μεσσηνίας. Οι άγνωστοι πυροδότησαν αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό (στουπί με εύφλεκτο υγρό) και προξένησαν ολοσχερή καταστροφή στο όχημα. Την πυρκαγιά κατέσβεσαν οι τρεις πυροσβέστες που έφτασαν αμέσως στον τόπο του συμβάντος, με ένα πυροσβεστικό όχημα ενώ προανάκριση διενεργείται από το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας.

Νεκρός ανασύρθηκε στις 22:24 χθες, ο Ζάμπας Στυλιανός του Κωνσταντίνου, 23 ετών, από θάλαμο ανελκυστήρα, στην οδό Φαραντάτων 31, στους Αμπελόκηπους Αττικής. Ο άτυχος νεαρός στην προσπάθειά του να μεταφέρει μία ηλεκτρική συσκευή (ψυγείο) με τον ανελκυστήρα, εγκλωβίστηκε μεταξύ του θαλάμου και της συσκευής με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο. Οι δέκα πυροσβέστες που έσπευσαν στον τόπο του συμβάντος με τρία πυροσβεστικά οχήματα ανέσυραν τον νεκρό και τον παρέδωσαν σε ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β. για την διακομιδή του στο Νοσοκομείο ΄΄Ευαγγελισμός΄΄.

Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε στις 21:45 χθες, στο 5ο χιλ. της Επαρχιακής Οδού Νάουσας - Σιδηροδρομικού Σταθμού Νάουσας. Το δυστύχημα προκλήθηκε όταν το υπ΄ αρίθμ. ΗΜΗ - 5167 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μάρκας DAEWOO, συγκρούστηκε μετωπικά με το υπ΄ αρίθμ. ΗΜΕ - 3409 αστικό λεωφορείο, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο ο οδηγός του Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, Νίκος Δημήτριος, 31 ετών. Στον τόπο του συμβάντος έσπευσε ένα πυροσβεστικό όχημα με τρεις πυροσβέστες, οι οποίοι ανέσυραν τον νεκρό και τον παρέδωσαν σε ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β. για την διακομιδή του σε Νοσοκομείο.