Επιστροφή

ΔΤ 734, 15/06/2003, 22:30, Συμβάντα

Κατασβέστηκαν άμεσα όλες οι πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν σήμερα στην Αθήνα, και συγκεκριμέναστις παρακάτω περιοχές:

α) Στο Άλσος Βεΐκου στο Γαλάτσι, στις 12:55 με συνολική καμένη έκταση με πέντε στρέμματα ξηρών
χόρτων.
β) Στο Λόφο του Στρέφη στα Εξάρχεια, στις 13:10 με καμένη έκταση ενός στρέμματος.
γ) Στην οδό Πανουργιά & Νιόβης στην Αγία Ειρήνη στο Γαλάτσι στις 13:16 στην οποία κάηκαν ξερά χόρτα,
καυσόξυλα, παλιά λάστιχα, καμένα λάδια και ένας φορτωτής εντός οικοπεδικού χώρου.
Για τις παραπάνω πυρκαγιές διενεργείται προανάκριση από το Ανακριτικό τμήμα της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αθηνών.

Υπό πλήρη έλεγχο βρίσκεται από τις 20:10 η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα στις 14:45, σε δύσβατη περιοχή, στη Θέση Κλεισούρα των Μυκηνών του νομού Αργολίδας. Από την πυρκαγιά καταστράφηκαν 250 στρέμματα περίπου δασικής και έκτασης. Στο έργο της κατάσβεσης χρησιμοποιήθηκαν συνολικά οκτώ πυροσβεστικά οχήματα με 25 πυροσβέστες, πεζοπόρο τμήμα δώδεκα ατόμων, ενώ από αέρος πέντε αεροσκάφη (CL-415), δύο PZL και ένα ελικόπτερο Μi- 26 έκαναν ρίψεις. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς διενεργείται από το Ανακριτικό τμήμα της Π.Υ. Άργους.

Επίσης, υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε στις 11:20, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα στις 10:45 στη Θέση Περάνι, στη Σαλαμίνα. Από την πυρκαγιά καταστράφηκαν επτά στρέμματα περίπου αγροτικής έκτασης, ενώ για την αντιμετώπισή της κινητοποιήθηκαν άμεσα 15 πυροσβεστικά οχήματα με 50 πυροσβέστες. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς διενεργείται από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Σαλαμίνας.

Υπό έλεγχο τέθηκε στις 18:47, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε από άγνωστη αιτία σήμερα στις 17:50, σε βιοτεχνία ραφής ενδυμάτων με την επωνυμία "Miss Marlen Ε.Π.Ε.", στον 7ο όροφο της οδού Σολωμού 65 και Αριστοτέλους στην πλατεία Βάθης. Λόγω της φύσης των καιόμενων υλικών, η πυρκαγιά πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις προκαλώντας πανικό στους ενοίκους των γειτονικών κτιρίων. Για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν δώδεκα οχήματα με πλήρωμα 40 πυροσβεστών. Από την πυρκαγιά υπέστη σημαντικές υλικές ζημιές η έκτασης 150 τ.μ. περίπου επιχείρηση. Για την εξακρίβωση των αιτίων διενεργείται προανάκριση από το Ανακριτικό τμήμα της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αθηνών.