Επιστροφή

ΔΤ 736, 17/06/2003, 23:50, Συμβάντα

Η ξαφνική νεροποντή που ξέσπασε τις μεσημβρινές ώρες, είχε σαν αποτέλεσμα να δεχτεί το Συντονιστικό Κέντρο 199 Σ.Ε.Κ.Υ.Π.Σ. 25 κλήσεις για άντληση υδάτων, από σπίτια και καταστήματα, κυρίως στις περιοχές του Πειραιά, της Νίκαιας και του Αγ.Ι.Ρέντη. Για την αντιμετώπιση των συμβάντων συγκροτήθηκαν έξι συνεργεία, με 20 πυροσβέστες.

Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε στις 17:30, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 13:50 σήμερα, σε χορτολειβαδική έκταση, στην αρχή της λεωφόρου Σχιστού, στο Κερατσίνι. Από την πυρκαγιά κάηκαν περίπου 100 στρέμματα χαμηλής βλάστησης (πουρνάρια, ξηρά χόρτα). Για την αντιμετώπισή της κινητοποιήθηκαν άμεσα ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις αποτελούμενες από 16 οχήματα με 50 πυροσβέστες πλήρωμα, πεζοπόρο τμήμα 30 ατόμων από την 1η Ε.Μ.Α.Κ, ενώ επιχείρησαν δύο αεροσκάφη (CL-415) και ένα ελικόπτερο τύπου S-64 Erickson. Το έργο της κατάσβεσης συντόνιζε ο Α' Υπαρχηγός του Π.Σ., Αντιστράτηγος Αχιλλέας Κοντογεώργος. Για την εξακρίβωση των αιτίων της πυρκαγιάς, διενεργείται προανάκριση από το Ανακριτικό τμήμα της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πειραιά.

Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε στις 16:35 σήμερα, στο 43ο χλμ της Π.Ε.Ο. Αθηνών Κορίνθου, στο ύψος της Κακιάς Σκάλας. Το δυστύχημα προκλήθηκε όταν το υπ' αριθμ. ΑΗ 3237 Δ.Χ. φορτηγό εξετράπη της πορείας του και ανετράπη σε παρακείμενο ρέμα, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο ο οδηγός του, Γκιώνης Γεώργιος του Αθανασίου. Στον τόπο του συμβάντος έσπευσαν τρία οχήματα με δέκα πυροσβέστες οι οποίοι ανέσυραν τον άτυχο άνδρα και τον παρέδωσαν σε ασθενοφόρο.

Βυτιοφόρο με αριθμό κυκλοφορίας ΡΝΡ 4050 που μετέφερε υγρά καύσιμα, ανατράπηκε στις 13:05 σήμερα, χωρίς να τραυματιστεί ο οδηγός του, στο 28ο χλμ. της επαρχιακής οδού Θεσ/κης- Ν. Μουδανιών, στο ύψος του χωριού Καρδία. Στον τόπο του συμβάντος έσπευσε ένα ειδικό όχημα περισυλλογής καυσίμων και αποβλήτων, καθώς και επτά υδροφόρα οχήματα με 19 πυροσβέστες οι οποίοι, με μια συντονισμένη επιχείρηση μετάγγισαν με ασφάλεια το περιεχόμενο καύσιμο σε άλλο βυτιοφόρο και επαναφέροντας το όχημα στον δρόμο.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε στις 20:45, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 17:15 σήμερα, σε αγροτοδασική έκταση, στην περιοχή Προσύμνι, του Δήμου Μυκηναίων, στο νομό Αργολίδος. Από την πυρκαγιά κάηκαν περίπου 100 στρέμματα χαμηλής βλάστησης και 50 στρέμματα γεωργικών καλλιεργειών. Για την αντιμετώπισή της κινητοποιήθηκαν άμεσα έξι οχήματα με πλήρωμα 18 πυροσβεστών, πεζοπόρο τμήμα 18 ατόμων, ενώ από αέρος επιχείρησαν δύο αεροσκάφη (CL-415) και ένα ελικόπτερο τύπου S-64 Erickson. Για την εξακρίβωση των αιτίων της πυρκαγιάς, διενεργείται προανάκριση από το Ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Άργους.

Δεκαπέντε πυροσβέστες με πέντε πυροσβεστικά οχήματα έσπευσαν, στις 17:50 σήμερα, στην οδό Ιθώμης 1 στο Αιγάλεω, σε διαμέρισμα 2ου ορόφου διώροφου κτίσματος, το οποίο απειλούσε να πυρπολήσει ο Φούτρας Δημήτριος του Νικολάου, έχοντας περιχύσει βενζίνη στο εσωτερικό του. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έλαβαν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας αλλά δεν χρειάστηκε να επέμβουν διότι το άτομο συνελήφθη από τους άντρες της ΕΛ.ΑΣ.

Νεκρός ανασύρθηκε, στις 22:35 σήμερα, ο Σουδανός, Ozunan Farah, 23 ετών, από στραγγιστικό αυλάκι, στην περιοχή Βάρδα του νομού Ηλείας. Στον τόπο του συμβάντος έσπευσαν τρία οχήματα δέκα πυροσβέστες, οι οποίοι ανέσυραν τον άτυχο άνδρα.