Επιστροφή

ΔΤ 747, 04/07/2003, 23:45, Σοβαρά συμβάντα

Υπό έλεγχο βρίσκεται από τις 17:35΄ η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα στις 13:25΄, σε δύσβατη περιοχή, στη Θέση Αγ. Κων/νος, του Δ/Δ Μαρμαρίου, του νομού Ευβοίας. Από την πυρκαγιά καταστράφηκαν 30 στρέμματα χορτολιβαδικής, 20 στρέμματα γεωργικής και 50 περίπου στρέμματα δασικής έκτασης. Στο έργο της κατάσβεσης χρησιμοποιήθηκαν συνολικά εννέα πυροσβεστικά οχήματα με 24 πυροσβέστες, ενώ από αέρος δύο αεροσκάφη (CL-215), και ένα ελικόπτερο Μi- 26 έκαναν ρίψεις. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς διενεργείται από το Ανακριτικό τμήμα του Π.Κλιμακίου Καρύστου.

Επίσης, υπό πλήρη έλεγχο τέθηκαν άμεσα οι εν υπαίθρω πυρκαγιές που ξέσπασαν στην Αττική σήμερα, οι κυριότερες από τις οποίες εκδηλώθηκαν:
…στις 10:10΄ στo Ικόνιο Περάματος, σε 2 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης.
…στις 18:00΄ στο Βύρωνα (τέρμα Φορμίωνος και Γρανικού), σε 5 στρέμματα χαμηλής βλάστησης.
Για την αντιμετώπιση των ανωτέρω συμβάντων κινητοποιήθηκαν άμεσα ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις. Για την εξακρίβωση των αιτίων, διενεργείται προανάκριση από τα Ανακριτικά τμήματα των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών στην αρμοδιότητα των οποίων υπάγονται οι περιοχές.

Νεκρός βρέθηκε, τελικά, στις 09:15΄ σήμερα, στην περιοχή του οικισμού Αλυκές, στο Δ/Δ Θεολόγου, στη νήσο της Θάσου, ο Δεληγιαννάκης Κωνσταντίνος του Αριστείδη, 89 ετών, ο οποίος αγνοούνταν από τις 2 Ιουλίου 2003. Στην προσπάθεια ανεύρεσης του έλαβαν μέρος οκτώ πυροσβέστες με δύο οχήματα από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Θάσου, καθώς και ένα όχημα της 2ης Ε.Μ.Α.Κ. με ένα διασωστικό σκύλο και το συνοδό του.