Επιστροφή

ΔΤ 748, 05/07/2003, 23:55, Σοβαρά συμβάντα

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε, στις 16:45 σε αγροτοδασική έκταση, στο ύψος του 54ου χλμ της Ε.Ο. Αθηνών- Λαμίας. Στην περιοχή επικράτησαν αντίξοες συνθήκες, που δημιουργήθηκαν από τους ισχυρούς άνεμους και τις υψηλές θερμοκρασίες, γεγονός που κατέστησε ιδιαίτερα δύσκολη την επιχείρηση κατάσβεσης. Στον τόπο της πυρκαγιάς έφτασαν 145 πυροσβέστες με 48 οχήματα και πεζοπόρο τμήμα πενήντα πυροσβεστών, οι οποίοι κατάφεραν να περιορίσουν την πυρκαγιά σε δύο αποθηκευτικούς χώρους εργοστασίου χαρτικών, αποτρέποντας την επέκτασή της σε βιοτεχνικές και βιομηχανικές εγκαταστάσεις της ευρύτερης περιοχής. Το έργο των επίγειων δυνάμεων, από αέρος, συνέδραμαν επτά αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα. Στην περιοχή παραμένουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, οι οποίες συνεχίζουν να επιχειρούν για την πλήρη κατάσβεση.

Επικίνδυνες διαστάσεις απείλησε να λάβει, επίσης, η πυρκαγιά που ξέσπασε, στις 17:30, σε δύσβατη περιοχή, με χαμηλή βλάστηση και ελαιόδεντρα, στην Πέρανη, της Σαλαμίνας. Χάρη στην έγκαιρη επέμβαση ισχυρών πυροσβεστικών δυνάμεων, αποφεύχθηκε η επέκταση της πυρκαγιάς σε κατοικίες, που βρίσκονται στην γύρω περιοχή. Στην κατάσβεση έλαβαν μέρος 45 πυροσβέστες με 15 πυροσβεστικά οχήματα, πεζοπόρο τμήμα δέκα ατόμων και δύο αεροσκάφη. Στον τόπο του συμβάντος παραμένουν δυνάμεις, για προληπτικούς λόγους.

Μια ακόμη πυρκαγιά εκδηλώθηκε, στις 18:55, στην περιοχή του Αγίου Ιερόθεου, στα Μέγαρα, την οποία κατάφεραν να περιορίσουν και να αποτρέψουν την επέκτασή της στις γύρω κατοικίες, 25 πυροσβέστες με εννέα οχήματα.

Οι τρεις παραπάνω πυρκαγιές τέθηκαν υπό έλεγχο στις 20:00, περίπου.


Υπό έλεγχο βρίσκονται επίσης:
- από τις 21:30΄, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα στις 16:45΄, σε δασική έκταση, στη θέση Άνω Χρυσοβίτσα, του Δήμου Θέρμου, στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Στο έργο της κατάσβεσης έλαβαν μέρος 16 πυροσβέστες με έξι πυροσβεστικά οχήματα, ενώ από αέρος επιχείρησαν τέσσερα αεροσκάφη.
- από τις 15:30΄, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα στις 13:50΄, σε δασική έκταση, στο Δ/Δ Κάστρου, του Δήμου Ακραίφνιας, στο νομό Βοιωτίας. Στο έργο της κατάσβεσης έλαβαν μέρος 29 πυροσβέστες με 13 πυροσβεστικά οχήματα, πεζοπόρο τμήμα εννέα ατόμων, ενώ από αέρος επιχείρησαν δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Στον τόπο της πυρκαγιάς παραμένουν δυνάμεις, για προληπτικούς λόγους.

Προανάκριση, για τα αίτια όλων των παραπάνω πυρκαγιών, θα διενεργηθεί από τις κατά τόπους αρμόδιες Πυροσβεστικές Υπηρεσίες.