Επιστροφή

ΔΤ 762, 23/07/2003, 10:20, Σοβαρά συμβάντα

Υπό έλεγχο τέθηκαν, τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, οι πυρκαγιές, που εκδηλώθηκαν τις απογευματινές και βραδινές ώρες της προηγούμενης ημέρας :

Συγκεκριμένα πρόκειται για τις πυρκαγιές εν υπαίθρω, που σημειώθηκαν :

- Στις 21:48΄ χθες, στην περιοχή του Προφήτη Ηλία, στα Μέγαρα. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 60 πυροσβέστες με 16 οχήματα, οι οποίοι κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά, στις 05:00 σήμερα, έπειτα από ολονύκτια κινητοποίηση, ενώ, με το πρώτο φως της ημέρας, το έργο των επίγειων δυνάμεων συνδράμουν τρία πυροσβεστικά αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα. Από την πυρκαγιά καταστράφηκαν, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, 100 στρέμματα δάσους.

- Στις 18:25΄ χθες, στην περιοχή Αγίας Βαρβάρας, του δήμου Δρυμαλίας, στη Νάξο. Στο έργο της κατάσβεσης λαμβάνουν μέρος 18 πυροσβέστες με έξι πυροσβεστικά οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 19 ατόμων, ενώ από αέρος επιχειρούν δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Η πυρκαγιά κατέστρεψε 200 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης και 100 στρέμματα γεωργικών εκτάσεων, περίπου.

- Στις 22:00΄ χθες, στην περιοχή Πλάκα- Σάντα, του δήμου Κασσωπαίων, στην Κέρκυρα. Στο έργο της κατάσβεσης έλαβαν μέρος 31 πυροσβέστες με έξι πυροσβεστικά οχήματα. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, από την πυρκαγιά καταστράφηκαν 150 στρέμματα δασικής έκτασης. Στον τόπο της πυρκαγιάς παραμένουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, για προληπτικούς λόγους.

Προανάκριση, για τα αίτια όλων των παραπάνω πυρκαγιών, διενεργείται από τις κατά τόπους αρμόδιες Πυροσβεστικές Υπηρεσίες.