Επιστροφή

ΔΤ 763, 24/07/2003, 22:00, Σοβαρά συμβάντα

Υπό έλεγχο τέθηκαν, τις απογευματινές ώρες, οι πυρκαγιές, που εκδηλώθηκαν, κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας :

- Στις 14:07΄, στην Αυλώνα του Δήμου Ερμιόνης του νομού Αργολίδος. Η πυρκαγιά έλαβε μεγάλες διαστάσεις, λόγω της δύσβατης περιοχής, όμως τέθηκε τελικά υπό έλεγχο στις 18:45΄. Στο έργο της κατάσβεσης έλαβαν μέρος 35 πυροσβέστες με εννέα πυροσβεστικά οχήματα και πεζοπόρο τμήμα οκτώ ατόμων, ενώ από αέρος επιχείρησαν πέντε αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Από την πυρκαγιά καταστράφηκαν 400 στρέμματα δασικής έκτασης και 50 στρέμματα γεωργικής έκτασης.

- Στις 15:45΄, στην περιοχή Αϊ Γιάννη του Δήμου Κερατέας. Αττικής. Για την κατάσβεσή της επιχείρησαν 30 πυροσβέστες με 19 πυροσβεστικά οχήματα, οι οποίοι κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά, στις 17:00΄, ενώ στο έργο της κατάσβεσης συνέδραμαν από αέρος τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Από την πυρκαγιά ,η οποία αρχικά απείλησε και δασική έκταση, καταστράφηκαν 25 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης.

- Στις 16:20΄, σε δασική έκταση, στην περιοχή Πλατανιά του Δήμου Χαλκειάς στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Στην κατάσβεσή της έλαβαν μέρος πέντε πυροσβεστικά οχήματα με 12 πυροσβέστες, οι οποίοι κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά, στις 20:30΄, ενώ από αέρος επιχείρησαν δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Η πυρκαγιά κατέστρεψε συνολικά 30 στρέμματα δασικής έκτασης.

Προανάκριση, για τα αίτια όλων των παραπάνω πυρκαγιών, διενεργείται από τις κατά τόπους αρμόδιες Πυροσβεστικές Υπηρεσίες.

Συνεχίζονται και σήμερα οι έρευνες για την ανεύρεση του 29χρονου Ζωγράφου Αποστόλου του Διονυσίου στη σήραγγα Αγίου Ηλία του Δήμου Αιτωλικού που είχε εξαφανισθεί από τις 22/7/03 Στις ενέργειες εντοπισμού συμμετέχουν τρία οχήματα με επτά πυροσβέστες της Π.Υ. Μεσολογγίου και ένα όχημα της 6ης Ε.Μ.Α.Κ. με ένα ανιχνευτικό σκύλο.

Επίσης, σήμερα στις 08:00΄ ζητήθηκε η συνδρομή της Υπηρεσίας μας για τον εντοπισμό γυναίκας Γερμανικής υπηκοότητας αγνώστων λοιπών στοιχείων που εξαφανίσθηκε σε δασώδη περιοχή του Δήμου Κλεινοβού Καλαμπάκας από τις 29/6/2003. Για την ανεύρεσή της επιχειρούν 15 πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα και ένα όχημα της 7ης Ε.Μ.Α.Κ. με ανιχνευτικό σκύλο.