Επιστροφή

ΔΤ 770a, 01/08/2003, 23:00, Σοβαρά συμβάντα

Η ξαφνική νεροποντή που ξέσπασε τις μεσημεριανές ώρες στη Θεσσαλονίκη, είχε σαν αποτέλεσμα να δεχτεί η Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσσαλονίκης περίπου 85 κλήσεις για άντληση υδάτων από σπίτια και καταστήματα. Τα μεγαλύτερα προβλήματα παρουσιάστηκαν κυρίως στο ανατολικό τμήμα της πόλης. Για την αντιμετώπιση των συμβάντων συγκροτήθηκαν 20 συνεργεία παροχής βοήθειας, αποτελούμενα από 50 πυροσβέστες.

Προβλήματα από την ισχυρή βροχόπτωση παρουσιάστηκαν και στο δήμο Σοφάδων του νομού Καρδίτσας, όπου η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχτηκε περίπου 20 κλήσεις για άντληση υδάτων και κοπή δέντρων.

Απανθρακωμένος βρέθηκε, στις 20:00΄ σήμερα, ο Πάππας Χρήστος του Ιωάννου, 95 ετών, όταν, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, ξέσπασε πυρκαγιά σε δωμάτιο της κατοικίας που διέμενε στην Ιερισσό του νομού Χαλκιδικής. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επενέβησαν τέσσερις πυροσβέστες με ένα όχημα, οι οποίοι εντόπισαν και ανέσυραν τη σορό του άτυχου ηλικιωμένου άνδρα. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς διενεργείται από το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιερισσού.