Επιστροφή

ΔΤ 771a, 04/08/2003, 23:15, Σοβαρά συμβάντα

Υπό έλεγχο τέθηκαν, οι πυρκαγιές, που εκδηλώθηκαν σήμερα :

- Στις 13:15, στην περιοχή Μαλάκι, του δήμου Αλιάρτου, στο νομό Βοιωτίας. Στην κατάσβεση της πυρκαγιάς έλαβαν μέρος 44 πυροσβέστες, με 16 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 8 ατόμων, ενώ το έργο των επίγειων δυνάμεων συνέδραμαν, τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 18:15 και καταστράφηκαν δασικές εκτάσεις και σιτοκαλαμιές..

- Στις 19:20, σε δασική έκταση πλησίον του οικισμού Ανατολή στη Νέα Μάκρη του νομού Αττικής. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε δύσβατη πευκόφυτη περιοχή και για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν 55 πυροσβέστες, με 16 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 19 ατόμων, ενώ από αέρος επιχείρησαν, τρία ελικόπτερα. Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 20:30.

Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων στις παραπάνω πυρκαγιές συντόνισε ο Β΄ Υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Γεώργιος Γεωργιάκος,

- Στις 17:30, στην περιοχή Αστυνομικά του Δήμου Ηλιουπόλεως στο νομό Αττικής. Στο έργο της κατάσβεσης έλαβαν μέρος 55 πυροσβέστες με 18 οχήματα, ενώ από αέρος επιχείρησαν δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα. Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 18:30 και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις καταστράφηκαν 50 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης.

Στον τόπο όλων των παραπάνω πυρκαγιών παραμένουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, για την πλήρη κατάσβεση, ενώ προανάκριση για τη διερεύνηση των αιτιών διενεργείται από τις κατά τόπους αρμόδιες Πυροσβεστικές Υπηρεσίες.