Επιστροφή

ΔΤ 772, 06/08/2003, 23:00, Σοβαρά συμβάντα

Υπό έλεγχο τέθηκαν, τις απογευματινές ώρες, οι πυρκαγιές, που εκδηλώθηκαν, στις 14:20΄ σήμερα, στη περιοχή της Σαλαμίνας και συγκεκριμένα:

… στη θέση Άγιος Δημήτριος, στα Βασιλικά Σαλαμίνας, σε 3 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης.
… στην Παναγίτσα Βασιλικών, σε 50 στρέμματα δασικής έκτασης.
… στον Προφήτη Ηλία Βασιλικών, σε 30 στρέμματα δασικής έκτασης και
… στο Αιάντειο (4η στάση), σε 3 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης.

Οι πυρκαγιές, λόγω των ισχυρών ανέμων, έλαβαν γρήγορα διαστάσεις και απείλησαν άμεσα κατοικημένες περιοχές, προκαλώντας υλικές ζημιές σε παρακείμενες κατοικίες. Χάρη όμως στην έγκαιρη επέμβαση ισχυρών πυροσβεστικών δυνάμεων, αποτελούμενες από 25 οχήματα με 70 πυροσβέστες πλήρωμα, πεζοπόρο τμήμα 54 ατόμων από την 1η Ε.Μ.Α.Κ, πέντε αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα, οι πυρκαγιές τέθηκαν γρήγορα υπό έλεγχο και αποσοβήθηκε κάθε κίνδυνος επέκτασής τους.
Στον τόπο των παραπάνω πυρκαγιών μετέβη με το ελικόπτερο του Π.Σ. "Φλόγα 1", ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος Παναγιώτης Φούρλας.
Για την εξακρίβωση των αιτίων της πυρκαγιάς, διενεργείται προανάκριση από το Ανακριτικό τμήμα της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πειραιά και τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού.


Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε σήμερα, στις 08:26΄, ύστερα από σύγκρουση φορτηγού με αμαξοστοιχία του Ο.Σ.Ε., επί της σιδηροδρομικής διάβασης, που βρίσκεται στην συμβολή των οδών Δεκελείας και Κωνσταντινουπόλεως, στο Μενίδι. Το ατύχημα συνέβη όταν, το υπ' αριθμ. ΥΡΝ 4251 Δ.Χ. φορτηγό, μάρκας VOLVO, με οδηγό τον Γιαννάκο Γεώργιο, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, πέρασε τη φυλασσόμενη διάβαση, με αποτέλεσμα να συγκρουσθεί με το διερχόμενο συρμό και στη συνέχεια με το υπ' αριθμ. ΑΙΖ 7946 Δ.Χ. φορτηγό, μάρκας IVECO, που οδηγούσε ο Μπουγατιώτης Δημήτριος, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί σοβαρά κανείς από τους οδηγούς, αλλά και τους επιβάτες της αμαξοστοιχίας. Στο τόπο του ατυχήματος έσπευσαν πέντε πυροσβέστες με δύο οχήματα.