Επιστροφή

ΔΤ 773, 08/08/2003, 01:50, Σοβαρά συμβάντα

Άμεσα τέθηκε υπό έλεγχο η πυρκαγιά, που ξέσπασε στις 15:05 χθες, στον τέταρτο όροφο πολυώροφου κτιρίου, στη συμβολή των οδών Ερμού και Αθηνάς, στο κέντρο της Αθήνας, όπου στεγάζεται βιοτεχνία υφασμάτων. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε μηχάνημα της βιοτεχνίας, ενώ οι καπνοί που προκλήθηκαν, κατέκλυσαν τον υπερκείμενο όροφο, με αποτέλεσμα να παγιδευτούν δύο άτομα, τα οποία απεγκλωβίστηκαν καλά στην υγεία τους, με τη χρήση κλιμακοφόρου οχήματος. Στον τόπο της πυρκαγιάς έσπευσαν 17 πυροσβέστες με επτά υδροφόρα οχήματα, ενώ το έργο των δυνάμεων συντόνισε ο Διοικητής της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αττικής, Υποστράτηγος Ανδρέας Κόης.

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 15:00 χθες, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε, σε πολλά διαφορετικά μέτωπα, σε δασικές και γεωργικές εκτάσεις, στο νομό Ηλείας. Οι εστίες έναρξης εντοπίστηκαν στο Δήμο Αμαλιάδος στις περιοχές Γεράκι, Ανάληψη και Λυμπερέϊκα, καθώς επίσης και στο Δήμο Ιαρδάνου, στις περιοχές Φραγκοπήδημα, Αλποχώρι, και Κορυφή. Για την κατάσβεση των πυρκαγιών επιχειρούν 145 πυροσβέστες με 48 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 80 ατόμων, ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας πραγματοποιήθηκαν ρίψεις από οχτώ αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα. Στον τόπο του συμβάντος έχει μεταβεί ο Β' Υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος Γεώργιος Γεωργιάκος, για τον συντονισμό των δυνάμεων. Για την εξακρίβωση των αιτιών της πυρκαγιάς, διενεργείται προανάκριση από τα ανακριτικά τμήματα των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αμαλιάδας και Πύργου και από κλιμάκιο Αξιωματικών της Δ.Α.Ε.Ε., που έχει μεταβεί στην περιοχή.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε στις 22:10 χθες, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 16:05, σε δασική έκταση στην περιοχή Βλιζιανά-Μπαμπίνη, του Δήμου Αστακού, στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Στην κατάσβεση της πυρκαγιάς έλαβαν μέρος 30 πυροσβέστες με 12 οχήματα, ενώ από αέρος το έργο των επίγειων δυνάμεων συνέδραμαν τέσσερα αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε στη 01:30 σήμερα, η πυρκαγιά, που ξέσπασε στις 13:40 χθες, σε δύσβατη ορεινή έκταση της περιοχής Σιδηροκάστρου, στο Γύθειο, του νομού Λακωνίας. Στις προσπάθειες κατάσβεσης έλαβαν μέρος 21 πυροσβέστες με επτά οχήματα, τρία πεζοπόρα τμήματα αποτελούμενα συνολικά από 23 άτομα, ενώ από αέρος κατά τη διάρκεια της μέρας επιχείρησαν τέσσερα αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Υπό μερικό έλεγχο επίσης τέθηκε στη 01:30 σήμερα, η πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε στις 18:30 χθες, σε πυκνή δασική έκταση, στην περιοχή Περάνθη, του Δήμου Αμβρακικού, στο νομό Άρτας. Η επέμβαση ισχυρών πυροσβεστικών δυνάμεων, αποτελούμενες από 30 πυροσβέστες με δέκα οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 20 ατόμων, καθώς και η συνδρομή ενός ελικοπτέρου, κατά τη διάρκεια της ημέρας, αποσόβησαν τον κίνδυνο επέκτασης της πυρκαγιάς εντός της κοινότητας Περάνθης.

Υπό έλεγχο τέθηκε στις 21:00, η πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε στις 15:35 χθες, στην περιοχή Λάρυμνας, του Δ/Δ Λάρυμνας, στο νομό Φθιώτιδας. Η πυρκαγιά, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, ξεκίνησε από χώρο απορριμμάτων της περιοχής και επεκτάθηκε σε παρακείμενη δασική έκταση. Για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν 35 πυροσβέστες με δώδεκα οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 16 ατόμων, τέσσερα αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Σε όλα τα παραπάνω δασικά συμβάντα παραμένουν ισχυρές επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις και κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας θα ενισχυθούν από τα εναέρια μέσα.
Προανάκριση για τα αίτια των πυρκαγιών θα διενεργηθεί από τα ανακριτικά τμήματα των κατά τόπους Πυροσβεστικών Υπηρεσιών.