Επιστροφή

ΔΤ 773b, 08/08/2003, 09:30, Σοβαρά συμβάντα

Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκαν οι παρακάτω πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν χθες:
.... στις 13:40 χθες, σε δύσβατη ορεινή έκταση της περιοχής Σιδηροκάστρου, στο Γύθειο, του νομού Λακωνίας. Στις προσπάθειες κατάσβεσης έλαβαν μέρος 21 πυροσβέστες με επτά οχήματα, τρία πεζοπόρα τμήματα αποτελούμενα συνολικά από 23 άτομα, ενώ από αέρος κατά τη διάρκεια της μέρας επιχείρησαν τέσσερα αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.
.... στις 16:05 χθες, σε δασική έκταση στην περιοχή Βλιζιανά - Μπαμπίνη, του Δήμου Αστακού, στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Στην κατάσβεση της πυρκαγιάς έλαβαν μέρος 30 πυροσβέστες με 12 οχήματα, ενώ από αέρος συνέδραμαν τέσσερα αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.
.... στις 18:30 χθες, σε πυκνή δασική έκταση, στην περιοχή Περάνθη, του Δήμου Αράχθου, στο νομό Άρτας. Η επέμβαση ισχυρών πυροσβεστικών δυνάμεων, αποτελούμενες από 30 πυροσβέστες με δέκα οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 20 ατόμων, καθώς και η συνδρομή ενός ελικοπτέρου κατά τη διάρκεια της ημέρας, αποσόβησαν τον κίνδυνο επέκτασης της πυρκαγιάς εντός της κοινότητας Περάνθης.
…. στις 22:15 χθες, σε δασική έκταση και χαμηλή βλάστηση, στο Δ/Δ Καρδαριτσίου, του Δήμου Κοντοβάζαινας, στο νομό Αρκαδίας. Στην κατάσβεση της πυρκαγιάς έλαβαν μέρος 30 πυροσβέστες με 10 οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρου τμήματος 20 ατόμων.
.... στις 15:00 χθες, οι επτά διαφορετικές πυρκαγιές σε δασική και γεωργική έκταση 700 στρεμμάτων περίπου, στο νομό Ηλείας. Στην κατάσβεση την οποία συντόνισε ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Παναγιώτης Φούρλας έλαβαν μέρος 165 πυροσβέστες με 55 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 80 ατόμων ενώ από αέρος επιχείρησαν τέσσερα αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα.

Σε όλα τα παραπάνω συμβάντα παραμένουν ισχυρές επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις. Προανάκριση για τα αίτια των πυρκαγιών διενεργείται από τα ανακριτικά τμήματα των κατά τόπους Πυροσβεστικών Υπηρεσιών ενώ στο νομό Ηλείας μετέβη κλιμάκιο Αξιωματικών από τη Δ.Α.Ε.Ε.