Επιστροφή

ΔΤ 774, 09/08/2003, 23:10, Σοβαρά συμβάντα

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 13:10 χθες και στις 15:20 σήμερα σε δύο διαφορετικά μέτωπα στην περιοχή Βασιλικός του νομού Θεσπρωτίας, ενώ υπό έλεγχο τέθηκε στις 21:00 σήμερα, η πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει στις 15:30, σε δασική περιοχή, στην περιοχή Φιλιάτες, του ίδιου νομού. Για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών λαμβάνουν μέρος 40 πυροσβέστες, με 13 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 30 ατόμων, ενώ στο έργο των επίγειων δυνάμεων συνέδραμαν κατά την διάρκεια της ημέρας δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά που ξέσπασε στο Δ/Δ Κρύας Βρύσης στο Νομό Ρεθύμνου στις 17:45 σε χορτολιβαδική έκταση. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 50 πυροσβέστες με 17 οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα ενώ από αέρος συνέδραμαν τέσσερα αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Τέλος υπό έλεγχο τέθηκε στις 15:30 η πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα, πλησίον της σχολής Ευελπίδων, έξω από οικισμό, ση Λεωφόρο Βάρης Κορωπίου, η οποία ξέσπασε στις 14:30. Στο συμβάν έλαβαν μέρος 30 πυροσβέστες με 10 οχήματα και πεζοπόρο τμήμα αποτελούμενο από 20 άτομα. Για τα αίτια της πυρκαγιάς προανάκριση διενεργεί η Π.Υ. Κρωπίας.

Τραυματισμένοι απεγκλωβίστηκαν στις 12:40 σήμερα οι Γαρέφης Πάρης του Νικολάου, Χριστοδούλου Χρίστος του Γεωργίου, και η Καρανάνου Ελένη του Ιωάννη, από τα συντρίμμια του αεροσκάφους που επέβαιναν, ύστερα από την πτώση του κατά την διάρκεια της προσγείωσης στο αεροδρόμιο του Νέου Ζυγού στην Ξάνθη. Στην επιχείρηση απεγκλωβισμού των ατόμων πήραν μέρος εννέα πυροσβέστες με τρία οχήματα. Οι τραυματίες διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Ξάνθης.