Επιστροφή

ΔΤ 775, 10/08/2003, 14:30, Σοβαρά συμβάντα

Υπό έλεγχο τέθηκαν σήμερα, οι πυρκαγιές, που εκδηλώθηκαν χθες:

- Στις 15:20, στην περιοχή Βασιλικό, του δήμου Ηγουμενίτσας, στο νομό Θεσπρωτίας. Στην κατάσβεση της πυρκαγιάς έλαβαν μέρος 21 πυροσβέστες, με 6 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 10 ατόμων, ενώ το έργο των επίγειων δυνάμεων συνέδραμαν, δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 05:15 και καταστράφηκαν περίπου 50 στρέμματα δασικών εκτάσεων.

- Στις 17:45, στο Δ/Δ Κρύας Βρύσης, του δήμου Λάμπης, στο νομό Ρεθύμνου. Στο έργο της κατάσβεσης έλαβαν μέρος 55 πυροσβέστες, με 19 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 40 ατόμων, ενώ από αέρος επιχείρησαν, τέσσερα αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα. Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 05:05 και καταστράφηκαν περίπου 2000 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης και 500 στρέμματα γεωργικών καλλιεργειών.

- Στις 23:15, στο Δ/Δ Οκτωνιά, του δήμου Αυλώνος, στο νομό Ευβοίας. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς κινητοποιήθηκαν 50 πυροσβέστες, με 19 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 30 ατόμων, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας έκαναν ρίψεις δύο ελικόπτερα. Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 05:00 αφού πρώτα καταστράφηκαν περίπου 230 στρέμματα δασικών και 20 στρέμματα γεωργικών εκτάσεων.

Σε όλες τις παραπάνω πυρκαγιές διενεργείται προανάκριση από τις κατά τόπους αρμόδιες Πυροσβεστικές Υπηρεσίες, για την εξακρίβωση των αιτίων.

Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, στις 08:00 σήμερα στο 94ο χλμ. της Ε.Ο. Θεσσαλονίκης-Καβάλας στο ύψος του Δ/Δ Κερδυλλίων. Το ατύχημα συνέβη, όταν, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, συγκρούστηκαν τα παρακάτω οχήματα: (α) το υπ' αρίθμ. ΕΡΚ 5000 λεωφορείο του ΚΤΕΛ Σερρών, (β) το Ι.Χ. ημιφορτηγό μάρκας Ford Transit αγνώστων στοιχείων και (γ) το υπ' αρίθμ. ΚΧΒ 7430 I.X. μάρκας RENAULT. Από τη σφοδρή σύγκρουση προκλήθηκε πυρκαγιά στο ημιφορτηγό, όπου επέβαιναν δύο άνδρες αγνώστων στοιχείων. Στον τόπο του συμβάντος μετέβησαν 15 πυροσβέστες με πέντε οχήματα, οι οποίοι κατέσβεσαν την πυρκαγιά και ανέσυραν απανθρακωμένο το συνοδηγό που είχε εγκλωβιστεί μέσα στο όχημα. Εκτός του οχήματος βρέθηκε ο οδηγός βαριά τραυματισμένος, ενώ στα άλλα οχήματα που ενεπλάκησαν στο συμβάν δεν υπήρχαν εγκλωβισμένα άτομα.