Επιστροφή

ΔΤ 775a, 10/08/2003, 23:30, Σοβαρά συμβάντα

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 15:55 σήμερα, στην περιοχή Ρουφάς, του δήμου Μοιρών, στο νομό Ηρακλείου Κρήτης. Στην κατάσβεση της πυρκαγιάς έλαβαν μέρος 15 πυροσβέστες, με 5 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 25 ατόμων, ενώ το έργο των επίγειων δυνάμεων συνέδραμαν, δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 19:05 και καταστράφηκαν περίπου 80 στρέμματα χορτολιβαδικών εκτάσεων, καθώς και 20 στρέμματα με ελαιόδεντρα.

Άμεσα τέθηκε υπό έλεγχο η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε, από την πτώση κεραυνού, στις 20:22 σήμερα, σε δασική έκταση στα Άνω Βασιλικά Σαλαμίνας. Στο έργο της κατάσβεσης έλαβαν μέρος 70 πυροσβέστες, με 24 οχήματα και πεζοπόρο τμήμα 30 ατόμων από την 1η Ε.Μ.Α.Κ. Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 21:15.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 18:15 σήμερα, στην περιοχή Ρατζακλί, του δήμου Ελειού-Προννών, στην Κεφαλονιά. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς κινητοποιήθηκαν 18 πυροσβέστες, με έξι οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 30 ατόμων, ενώ ρίψεις έκαναν τέσσερα αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 22:00 αφού πρώτα καταστράφηκαν περίπου 20 στρέμματα δασικών και 20 στρέμματα γεωργικών εκτάσεων.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 16:20 σήμερα, στην περιοχή του Δ/Δ Κοκκινιάς, στο δήμο Φιλιατών του νομού Θεσπρωτίας. Στον τόπο του συμβάντος μετέβησαν δυνάμεις αποτελούμενες από 12 πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα, ένα αεροσκάφος και ένα ελικόπτερο. Από την πυρκαγιά καταστράφηκαν περίπου 30 στρέμματα χορτολιβαδικών εκτάσεων

Σε όλες τις παραπάνω πυρκαγιές διενεργείται προανάκριση από τις κατά τόπους αρμόδιες Πυροσβεστικές Υπηρεσίες, για την εξακρίβωση των αιτίων.

Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, στις 18:45 σήμερα στο 126ο χλμ. της N.Ε.Ο. Αθηνών-Πατρών. Το ατύχημα συνέβη, όταν, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, συγκρούστηκαν μετωπικά το υπ' αρίθμ. ΥΖΟ 4144 Ι.Χ. μάρκας KIA και το υπ' αρίθμ 1087SR94 Ι.Χ. μάρκας CITROEN. Στον τόπο του συμβάντος μετέβησαν εννέα πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα, οι οποίοι ανέσυραν νεκρούς τον οδηγό του πρώτου οχήματος, Καλογερογιάννη Νικόλαο του Ιωάννη, 42 ετών καθώς και μια γυναίκα αγνώστων στοιχείων, που επέβαινε επίσης σ' αυτό.