Επιστροφή

ΔΤ 776, 11/08/2003, 20:30, Σοβαρά συμβάντα

Υπό έλεγχο τέθηκαν οι πυρκαγιές που ξέσπασαν σήμερα, οι κυριότερες από τις οποίες εκδηλώθηκαν:

- Στις 11:50 και 12:00, στις περιοχές Αμόνι και Κασίντι αντίστοιχα, του Δήμου Σολυγίας, στο νομό Κορινθίας. Στην κατάσβεση τους έλαβαν μέρος συνολικά 30 πυροσβέστες με δέκα οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 20 ατόμων, ενώ στο έργο των επίγειων δυνάμεων συνέδραμαν δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα. Η πυρκαγιές τέθηκαν υπό έλεγχο στις δύο ώρες αργότερα και καταστράφηκαν περίπου 15 στρέμματα δασικής έκτασης.

- Στις 12:25, στη περιοχή Ελαταριά, του Δήμου Παραμυθιάς, στα σύνορα του νομού Θεσπρωτίας με το νομό Ιωαννίνων. Στο έργο της κατάσβεσης έλαβαν μέρος 20 πυροσβέστες, με πέντε οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 30 ατόμων, ενώ από αέρος επιχείρησαν τρία αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 17:45 και καταστράφηκαν περίπου 200 στρέμματα δασικής έκτασης.

- Στις 13:00, στη περιοχή Κότρωνα, της Ανατολικής Μάνης, στο νομό Λακωνίας. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς κινητοποιήθηκαν 15 πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα, πεζοπόρο τμήμα έξι ατόμων, ενώ από αέρος επιχείρησαν, δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Από την πυρκαγιά καταστράφηκαν περίπου έξι στρέμματα γεωργικής έκτασης.

- Στις 13:55, στη περιοχή Παναγίτσα, του δήμου Ελάτειας, στο νομό Φθιώτιδας. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχείρησαν 25 πυροσβέστες με επτά οχήματα, πεζοπόρο τμήμα δέκα ατόμων, τέσσερα αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 16:10 και καταστράφηκαν περίπου δέκα στρέμματα δασικής έκτασης.

- Στις 14:06, στο Πόρτο Γερμενό, του δήμου Βιλλίων, στο νομό Αττικής. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς κινητοποιήθηκαν 15 πυροσβέστες, με πέντε οχήματα, ενώ από αέρος επιχείρησαν, τρία ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη. Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 15:05 και καταστράφηκαν περίπου τέσσερα στρέμματα δάσους.

Σε όλες τις παραπάνω πυρκαγιές για την εξακρίβωση των αιτίων, διενεργείται προανάκριση από τις κατά τόπους αρμόδιες Πυροσβεστικές Υπηρεσίες.

 

Με παγιδευμένο το άνω άκρο σε εξάρτημα κρεατομηχανής, μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο από την οδό Αθηνάς 40 στις 08:38 σήμερα, ο Ναμπί Μουσταφά Νουρούν. Στον τόπο του ατυχήματος έσπευσαν δύο πυροσβεστικά οχήματα με έξι πυροσβέστες, οι οποίοι αφαίρεσαν το εξάρτημα από την μηχανή και συνόδευσαν τον παθόντα στο Νοσοκομείο Κ.Α.Τ. όπου παρουσία ιατρικής ομάδας απεγκλώβισαν χωρίς επιπλοκές το χέρι του από το εξάρτημα.

Πνιγμένος ανασύρθηκε στις 14:35, ο Σκαρμούτσος Δημήτριος του Γεωργίου, ετών 60, από βράχια της περιοχής Θυμάρι στο Λαύριο Αττικής. Στην επιχείρηση ανάσυρσής του έλαβαν μέρος ένδεκα πυροσβέστες με τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα.