Επιστροφή

ΔΤ 777, 12/08/2003, 23:30, Σοβαρά συμβάντα

Υπό έλεγχο τέθηκαν οι πυρκαγιές που ξέσπασαν σήμερα, οι κυριότερες από τις οποίες εκδηλώθηκαν:

- Στις 10:25 στην περιοχή Κούμανη, του Δήμου Φαρών, στο νομό Αχαΐας. Στην κατάσβεσή τους έλαβαν μέρος 30 πυροσβέστες με δέκα οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 24 ατόμων, ενώ στο έργο των επίγειων δυνάμεων συνέδραμαν δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση και τέθηκε υπό έλεγχο στις 13:15.

- Στις 12:05, στη θέση Αρμένη-Κτέο-Πύργος του Νομού Ρεθύμνου. Στο έργο της κατάσβεσης έλαβαν μέρος 35 πυροσβέστες, με δώδεκα οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 22 ατόμων, ενώ από αέρος επιχείρησαν δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε χορτολιβαδική έκταση και τέθηκε υπό έλεγχο στις 17:30.

Στις παραπάνω πυρκαγιές για την εξακρίβωση των αιτίων, διενεργείται προανάκριση από τις κατά τόπους αρμόδιες Πυροσβεστικές Υπηρεσίες.

- Στις 15:05, στην περιοχή Κιάφα (Χασιά) του δήμου Φυλής, νομός Αττικής . Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς κινητοποιήθηκαν 30 πυροσβέστες με δέκα οχήματα, ενώ από αέρος επιχείρησαν, δύο αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε αγροτοδασική έκταση και τέθηκε υπό έλεγχο στις 16:30. Στα πλαίσια της έρευνας για την ανεύρεση αιτίας πυρκαγιάς, κλιμάκιο αξιωματικών της ΔΑΕΕ συνέλαβε ύποπτο και τον παρέπεμψε στον αρμόδιο εισαγγελέα.