Επιστροφή

ΔΤ 778, 13/08/2003, 23:00, Σοβαρά συμβάντα

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε κατά τις απογευματινές ώρες η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 13:00, σε δασική
και χορτολιβαδική έκταση, στη θέση Οξέα, του Δήμου Αγ. Κηρύκου, στην Ικαρία. Λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή, η πυρκαγιά έλαβε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις απειλώντας κατοικημένες περιοχές. Ωστόσο, χάρη στην έγκαιρη επέμβαση ισχυρών πυροσβεστικών δυνάμεων το μέτωπο της πυρκαγιάς περιορίστηκε και ο κίνδυνος προσβολής κατοικημένων περιοχών αποσοβήθηκε. Για την κατάσβεση της φωτιάς κινητοποιήθηκαν άμεσα 17 οχήματα με πλήρωμα 45 πυροσβεστών και πεζοπόρο τμήμα 75 ατόμων, ενώ από αέρος έκαναν ρίψεις συνολικά οκτώ αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα. Τον έλεγχο των πυροσβεστικών δυνάμεων συντονίζει ο Β΄ Υπαρχηγός Π.Σ., Αντιστράτηγος Γεώργιος Γεωργιάκος. Για την εξακρίβωση των αιτών που προκάλεσαν την πυρκαγιά προανάκριση διενεργείται από το Ανακριτικό Τμήμα της Π.Υ. Σάμου.

Υπό έλεγχο τέθηκε στις 20:00 σήμερα, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δύσβατη δασική έκταση, στο Δ/Δ Κέντρου, του Δήμου Αβίας, στο νομό Μεσσηνίας. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς κινητοποιήθηκαν 12 οχήματα με πλήρωμα 36 πυροσβεστών, πεζοπόρο τμήμα 30 ατόμων, ενώ από αέρος επιχείρησαν συνολικά τέσσερα αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα. Προανάκριση για τα αίτια που προκάλεσαν την πυρκαγιά διενεργείται από το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας.

Τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε, στις 05:50 σήμερα, στην περιοχή Καραβοστάσι της κοινότητας Πέρδικα, στο νομό Θεσπρωτίας, όταν -από άγνωστη αιτία- το υπ΄ αρίθμ. ΤΟ 36227Τ Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μάρκας FIAT, που οδηγούσε ο Ιταλός Fabbrocino Pierluigi, παρέκκλινε της πορείας του και ανετράπη. Ο οδηγός του οχήματος τραυματίστηκε, ενώ οι τέσσερις πυροσβέστες που έφτασαν στον τόπο του συμβάντος με δύο οχήματα, ανέσυραν νεκρή την επίσης ιταλίδα υπήκοο Lettieri Marinella, 20 ετών.