Επιστροφή

ΔΤ 779a, 14/08/2003, 22:50, Σοβαρά συμβάντα

Υπό έλεγχο τέθηκε στις 17:30 σήμερα, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 13:15 σήμερα, στην περιοχή Καραβοστάσι, στη νήσο Φολέγανδρο. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς κινητοποιήθηκαν τρία οχήματα με πλήρωμα 14 πυροσβεστών, ενώ από αέρος επιχείρησαν συνολικά δύο αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα. Από την πυρκαγιά καταστράφηκαν 300 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης. Προανάκριση για τα αίτια που προκάλεσαν την πυρκαγιά διενεργείται από το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ερμούπολης Σύρου.

Τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε στις 20:54 σήμερα, στην επαρχιακή οδό Βαθέως- Αγ. Παρασκευής , στη νήσο Σάμο, όταν από άγνωστη αιτία, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο χωρίς αριθμό κυκλοφορίας, βρέθηκε στο γκρεμό. Αποτέλεσμα ήταν η εκδήλωση πυρκαγιάς στο όχημα. Από τους δέκα πυροσβέστες που έφτασαν στον τόπο του συμβάντος με τρία οχήματα, πραγματοποιήθηκε απεγκλωβισμός δύο τραυματιών και ενός νεκρού αγνώστων στοιχείων, οι οποίοι διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο Σάμου.

Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν στην ευρύτερη περιοχή του νομού Λευκάδος προκειμένου να διενεργήσουν ελέγχους και να επέμβουν σε κάθε είδους παροχής βοήθειας, ύστερα από το σεισμό των 6,4 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ που έπληξε το νησί στις 08:15, σήμερα. Στο νησί βρίσκονται 120 πυροσβέστες με 30 οχήματα διαφόρων τύπων, εφοδιασμένα με κατάλληλο διασωστικό εξοπλισμό. Στην πληγείσα περιοχή παραμένουν έως αυτή την ώρα, ο Υφυπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Παντελής Τσερτικίδης και ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Παναγιώτης Φούρλας ο οποίος συντονίζει το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.