Επιστροφή

ΔΤ 780, 15/08/2003, 13:00, Σοβαρά συμβάντα

Υπό έλεγχο τέθηκε στις 10:00 σήμερα, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 23:10 χθες, στην περιοχή Αμυγδαλίτσα του Δήμου Μιδέα, στο Νομό Αργολίδας. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς κινητοποιήθηκαν δώδεκα οχήματα με πλήρωμα 40 πυροσβεστών, πεζοπόρο τμήμα 17 ατόμων, ενώ από αέρος επιχείρησαν συνολικά δύο αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα. Από την πυρκαγιά αποτεφρώθηκε χορτολιβαδική έκταση. Προανάκριση για τα αίτια που προκάλεσαν την πυρκαγιά διενεργείται από το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ναυπλίου.

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 04:05 σήμερα, σε προαύλιο χώρο εργοστασίου κατασκευής πυκνωτών-μετασχηματιστών με την επωνυμία ''SCHWABE HELLAS'', στην Λ. Βάρης Κορωπίου, στο Κορωπί Αττικής. Η πυρκαγιά κατέκαυσε υλικά συσκευασίας και ξηρά χόρτα. Για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν 15 οχήματα με 40 πυροσβέστες, οι οποίοι έθεσαν υπό έλεγχο την πυρκαγιά στις 07:30, αποσοβώντας κάθε κίνδυνο επέκτασής της. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια που προκάλεσαν την πυρκαγιά διενεργείται από το Ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κρωπίας.

Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν στην ευρύτερη περιοχή του νομού Λευκάδος προκειμένου να παρέχουν κάθε είδους βοήθεια, ύστερα από το σεισμό των 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έπληξε το νησί στις 08:15, χθες. Στο νησί βρίσκονται 120 πυροσβέστες με 30 οχήματα διαφόρων τύπων, εφοδιασμένα με κατάλληλο διασωστικό εξοπλισμό από τις Ε.Μ.Α.Κ. Ιωαννίνων και Πατρών καθώς και από όμορες Υπηρεσίες.