Επιστροφή

ΔΤ 782, 17/08/2003, 20:10, Σοβαρά συμβάντα

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι δυο πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν σήμερα στο νομό Λάρισας και συγκεκριμένα:
…. στις 09:30 σε χορτολιβαδική έκταση, στην περιοχή Δοβρούτσι, του δήμου Κοιλάδας. Στην αντιμετώπισή της λαμβάνουν μέρος δέκα οχήματα με 30 πυροσβέστες, πεζοπόρο τμήμα 60 ατόμων, δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.
….στις 12:30 σε χορτολιβαδική έκταση, στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής. Για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν τρία οχήματα με οκτώ πυροσβέστες, πεζοπόρο τμήμα δέκα ατόμων και ένα ελικόπτερο.

Υπό έλεγχο τέθηκε στις 07:45 σήμερα, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 19:55 χθες, στην περιοχή Τρίαλος - Βάτου, του δήμου Παρελίων, στη νήσο Κέρκυρα. Στην κατάσβεσή της έλαβαν μέρος 12 πυροσβέστες με τρία οχήματα, πεζοπόρο τμήμα ένδεκα ατόμων, ενώ στο έργο των επίγειων δυνάμεων συνέδραμαν δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Η πυρκαγιά κατέστρεψε περίπου 70 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης και χαμηλής βλάστησης.

Υπό έλεγχο βρίσκεται από τις 15:35 η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 10:55 σήμερα, σε δασική έκταση, στην περιοχή Βάχο, του δήμου Οίτυλου, στο νομό Λακωνίας. Για την πλήρη κατάσβεσή της λαμβάνουν μέρος 15 πυροσβέστες με πέντε οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 15 πυροσβεστών, οκτώ αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα. Από την πυρκαγιά καταστράφηκαν 60 στρέμματα χαμηλής βλάστησης.

Υπό έλεγχο τέθηκε στις 15:10, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 14:30 σήμερα, σε δασική έκταση του Ποικίλου Όρους, πλησίον της γέφυρας Σκαραμαγκά, στην Αττική. Για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν άμεσα 12 οχήματα με πλήρωμα 40 πυροσβεστών, πεζοπόρο τμήμα 10 ατόμων, ενώ από αέρος επιχείρησαν συνολικά τέσσερα αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Σε όλες τις ανωτέρω πυρκαγιές, προανάκριση για τα αίτια που τις προκάλεσαν, διενεργείται από τα Ανακριτικά τμήματα των κατά τόπους Πυροσβεστικών Υπηρεσιών.

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε, στις 03:00 σήμερα, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, σε εργοστάσιο επεξεργασίας μαλλιού έκτασης 1000 τ.μ. περίπου, με την επωνυμία '' Έριον Ε.Π.Ε.'', στην περιοχή Γκουρτζούμα, στο Δ/Δ Μελισσίων, του Δήμου Αιγίου. Λόγω των εύφλεκτων υλικών που υπήρχαν εντός του χώρου της επιχείρησης (πρώτη ύλη μαλλιού), η πυρκαγιά απείλησε να λάβει διαστάσεις. Στον τόπο του συμβάντος έσπευσαν 25 πυροσβέστες με επτά οχήματα, οι οποίοι κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά τέσσερις ώρες αργότερα, αποσοβώντας κάθε κίνδυνο επέκτασής στους υπόλοιπους χώρους του εργοστασίου. Για τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς διενεργείται προανάκριση από το Ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αιγίου.