Επιστροφή

ΔΤ 785a, 20/08/2003, 23:00, Σοβαρά συμβάντα

Βυτιοφόρο όχημα με αριθμό κυκλοφορίας CEH - 0622 που μετέφερε υγρά καύσιμα και συγκεκριμένα 21 τόνους περίπου προπάνιο, ανατράπηκε στις 16:40 σήμερα, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, χωρίς να τραυματιστεί ο οδηγός του, στο 39ο χλμ. της παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών - Θηβών. Στον τόπο του συμβάντος έσπευσαν πυροσβεστικές δυνάμεις, οι οποίες με μια συντονισμένη επιχείρηση, κατάφεραν να ασφαλίσουν την περιοχή αποτρέποντας κάθε κίνδυνο από το επικίνδυνο φορτίο.

Η ξαφνική νεροποντή που ξέσπασε τις απογευματινές ώρες στην πόλη της Θεσσαλονίκης, είχε σαν αποτέλεσμα να δεχτεί η Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσσαλονίκης περίπου 15 κλήσεις για άντληση υδάτων από υπόγεια σπιτιών και καταστημάτων. Τα μεγαλύτερα προβλήματα παρουσιάστηκαν κυρίως στο δυτικό τμήμα Πολεοδομικού Συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στην περιοχή των Αμπελοκήπων και του Εύοσμου. Για την αντιμετώπιση των συμβάντων συγκροτήθηκαν πέντε συνεργεία παροχής βοήθειας, αποτελούμενα από 15 πυροσβέστες.

Υπό έλεγχο βρίσκεται από τις 19:30, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 14:20 σήμερα, σε δασική και χορτολιβαδική έκταση, στην περιοχή Ψηλή Ράχη, του δήμου Νικηφόρου, στο νομό Δράμας. Στην περιοχή μετέβησαν 15 πυροσβέστες με πέντε πυροσβεστικά οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 15 ατόμων, ενώ στο έργο των επίγειων δυνάμεων συνέδραμαν δύο αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα. Προανάκριση για τα αίτια που προκάλεσαν την πυρκαγιά διενεργεί το Ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Δράμας.

Υπό έλεγχο τέθηκε στις 22:00 σήμερα, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 13:30 σήμερα, σε γεωργική και χορτολιβαδική έκταση, στην περιοχή Χαλκιά, του δήμου Ρωγού, στο νομό Αχαΐας. Στην κατάσβεσή της έλαβαν μέρος 20 πυροσβέστες με έξι πυροσβεστικά οχήματα, πεζοπόρο τμήμα δώδεκα ατόμων, ενώ από αέρος πραγματοποίησε ρίψεις και ένα ελικόπτερο. Προανάκριση για τα αίτια που προκάλεσαν την πυρκαγιά διενεργεί το Ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαβρύτων.