Επιστροφή

ΔΤ 786, 21/08/2003, 22:15, Σοβαρά συμβάντα

Υπό έλεγχο τέθηκε στις 07:00 σήμερα η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 21:40 χθες, σε δασική και χορτολιβαδική έκταση, στην περιοχή Μικρό Σεϊτάκι, του Δήμου Καρλοβασίου, στη Σάμο. Για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν 60 πυροσβέστες με 17 πυροσβεστικά οχήματα και πεζοπόρο τμήμα 50 ατόμων που, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες οι οποίες επικρατούσαν στην περιοχή, κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να περιορίσουν την επέκτασή της. Από αέρος επιχείρησαν πέντε αεροσκάφη (τύπου CL 4-15 και CL 2-15) καθώς και τέσσερα ελικόπτερα (τύπου Mi - 26, Camov). Το έργο της κατάσβεσης συντόνιζε ο Β' Υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος Γεώργιος Γεωργιάκος.

Υπό έλεγχο τέθηκε στις 20:30 η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 13:55 σήμερα σε δύσβατη δασική περιοχή, στην περιοχή Κολλίνες του Δήμου Καρνών, στο νομό Λακωνίας. Στην περιοχή μετέβησαν άμεσα 48 πυροσβέστες, με 16 οχήματα καθώς και τέσσερα πεζοπόρα τμήματα που προσπάθησαν να προσεγγίσουν τις εστίες παρά το δύσβατο της περιοχής. Στις προσπάθειές τους συνέδραμαν εννέα πυροσβεστικά αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα. Την επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς συντόνιζε ο Α' Υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος Αχιλλέας Κοντογεώργος.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε από τις 22:00 η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 13:30 σήμερα στην περιοχή Παλαμπά Φιλιατών, στο νομό Θεσπρωτίας. Για την κατάσβεσή της έχουν κινητοποιηθεί 21 πυροσβέστες, με επτά οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 40 ατόμων, ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας έκαναν ρίψεις δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Σε όλες τις παραπάνω πυρκαγιές διενεργείται προανάκριση από τις κατά τόπους αρμόδιες Πυροσβεστικές Υπηρεσίες, για την εξακρίβωση των αιτίων που τις προκάλεσαν.