Επιστροφή

ΔΤ 789, 25/08/2003, 23:20, Σοβαρά συμβάντα

Τραγική κατάληξη είχε η προγραμματισμένη πτήση ρουτίνας για επιτήρηση, αεροσκάφους PZL στην ευρύτερη περιοχή της νήσου Λέσβου. Το αεροσκάφος, ενώ πραγματοποιούσε ρίψη νερού σε πυρκαγιά στην περιοχή Βασιλικών-Αχλαδερής, του Δήμου Πολυχνίτου, που μόλις είχε εκδηλωθεί, κατέπεσε από άγνωστη, μέχρι στιγμής αιτία, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ο χειριστής του, Επισμηναγός Κουρελιάς Στέφανος. Την πτώση του αεροσκάφους ακολούθησε νέα πυρκαγιά, η οποία απείλησε να πάρει διαστάσεις. Ωστόσο ισχυρές δυνάμεις, αποτελούμενες από 48 πυροσβέστες με 17 οχήματα, δύο αεροσκάφη CL-215 καθώς και ένα ελικόπτερο, κατόρθωσαν να τη θέσουν υπό έλεγχο στις 19:30 και να ανασύρουν τη σορό του άτυχου άνδρα.

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 18:00 σήμερα, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, στη βιοτεχνία σκαφών, με την επωνυμία "Γεωργίου Δημήτριος και Σια Ο.Ε." που βρίσκεται στο 36ο χλμ. της Λεωφόρου Πόρτο Ράφτη, στο Πόρτο Ράφτη. Λόγω της φύσης των καιγόμενων υλικών, η πυρκαγιά επεκτάθηκε σε δύο κτίρια της επιχείρησης, τα οποία υπέστησαν σοβαρές υλικές ζημιές. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 27 πυροσβέστες με εννέα οχήματα οι οποίοι έθεσαν, σε σύντομο χρονικό διάστημα, την πυρκαγιά υπό έλεγχο. Καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας παραμένουν πυροσβεστικές δυνάμεις για επαγρύπνηση, ενώ προανάκριση για τα αίτια διενεργείται από το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κορωπίου.

Υπό έλεγχο τέθηκαν αργά σήμερα το απόγευμα, οι πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν:

- Στις 13:15, πιθανότατα από πτώση κεραυνού, σε τέσσερα διαφορετικά σημεία, σε δασική περιοχή του Δήμου Μεγαλόπολης, στο νομό Αρκαδίας. Στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών έλαβαν μέρος 50 πυροσβέστες με 17 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 20 ατόμων, ενώ στο έργο των επίγειων δυνάμεων συνέδραμαν κατά την διάρκεια της ημέρας τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα.

- Στις 12:30, στην περιοχή Χαλέπι, του Δήμου Σταυρούπολης, στο νομό Ξάνθης. Στο έργο της κατάσβεσης συμμετείχαν τριάντα πυροσβέστες με δέκα οχήματα, πεζοπόρο τμήμα αποτελούμενο από 17 πυροσβέστες, ενώ από αέρος επιχείρησαν τέσσερα αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα. Από την πυρκαγιά καταστράφηκαν περίπου 60 στρέμματα δασικής έκτασης.