Επιστροφή

ΔΤ 791, 27/07/2003, 23:00, Σοβαρά συμβάντα

Υπό έλεγχο τέθηκε στις 6:20 σήμερα το πρωί η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 21:30 χθες, στην περιοχή Πικροδάφνες του Δήμου Ελειού, στο νομό Κεφαλληνίας. Στην περιοχή μετέβησαν άμεσα 20 πυροσβέστες, με έξι οχήματα και πεζοπόρο τμήμα δέκα ατόμων. Η πυρκαγιά που ξέσπασε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία έκαψε 15 στρέμματα δασικής έκτασης. Για την εξακρίβωση των αιτίων που προκάλεσαν την πυρκαγιά, προανάκριση διενεργεί το Ανακριτικό τμήμα της τοπικής Υπηρεσίας.

Σε κάγκελα με λόγχες καρφώθηκε ο δεξιός βραχίονας της Καρανάσιου Βασιλικής, ετών οκτώ, σήμερα στις 17:30 στην οδό Σπηλαίου και Ελληνικού στην Ν. Σμύρνη στη Λάρισα. Στο συμβάν έσπευσαν δύο οχήματα με πέντε πυροσβέστες οι οποίοι με την χρήση διασωστικής σειράς κατάφεραν να κόψουν τα κάγκελα. Το άτομο μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.

Τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε, στις 09:30 σήμερα, έξω από το χωριό Παράδεισος, στο νομό Καβάλας, όταν -από άγνωστη αιτία- το υπ΄ αρίθμ. FHU 622 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μάρκας MΕΡΣΕΝΤΕΣ, συγκρούστηκε με το υπ' αριθμ. ΥΡΗ 3535 βυτιοφόρο όχημα, μάρκας ΜΕΡΣΕΝΤΕΣ, που μετέφερε βενζίνη. Οι επιβάτες, τουρκικής υπηκοότητας, μεταφέρθηκαν βαριά τραυματισμένοι με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νομαρχιακό Νοσοκομείο Ξάνθης. Το όχημα της υπηρεσίας μας με έξι πυροσβέστες παρέμεινε στον τόπο του συμβάντος μετά τον απεγκλωβισμό των ατόμων έως ότου γίνει μετάγγιση της βενζίνης σε άλλο βυτιοφόρο για την αποτροπή κινδύνου πυρκαγιάς.

Από ηλεκτροπληξία έχασε τη ζωή του ο Παπαδόπουλος Χαράλαμπος, ετών 22, σήμερα στην Βιομηχανική Περιοχή Ηρακλείου και ενώ εκτελούσε εργασίες σε επιχείρηση με ζωοτροφές με την επωνυμία ΦΑΡΣΑΡΗ. Με την βοήθεια κλίμακας κατεβάσαμε τον άτυχο νέο από το σημείο που βρισκόταν και στη συνέχεια τον παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Στο συμβάν παραβρέθηκαν τέσσερα οχήματα με δώδεκα πυροσβέστες.