Επιστροφή

ΔΤ 796, 01/09/2003, 22:00, Συμβάντα

Υπό μερικό έλεγχο βρίσκεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 12:20 σήμερα, σε δασική έκταση, στην περιοχή Τεμένια του Δήμου Άνω Σεληνίων, στα Χανιά. Για την πλήρη κατάσβεσή της επιχειρούν 15 οχήματα με πλήρωμα 45 πυροσβεστών, πεζοπόρο τμήμα 26 ατόμων, ενώ στο έργο των επίγειων δυνάμεων συνέδραμαν κατά τη διάρκεια της ημέρας πέντε αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Από τη πυρκαγιά καταστράφηκαν σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις 800 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης. Το συντονισμό της επιχείρησης ανέλαβε ο Β΄ Υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος Γεώργιος Γεωργιάκος, ο οποίος μετέβη στο συμβάν με το ελικόπτερο "Φλόγα 2".

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε στις 17:30 σήμερα, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 11:45, σε δασική και χορτολιβαδική έκταση, στην περιοχή Κορυλόβου, στο νομό Δράμας. Στην επιχείρηση πλήρους κατάσβεσής της λαμβάνουν μέρος δώδεκα πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα, ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας έκαναν ρίψεις τέσσερα αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Υπό έλεγχο τέθηκε στις 07:00 σήμερα, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 22:05 χθες, σε αγροτοδασική έκταση, στην περιοχή Χειμάρα, του Δήμου Ανατολικής Μάνης, στο νομό Λακωνίας. Στην περιοχή επικρατούσαν ισχυροί άνεμοι με αποτέλεσμα να δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης. Στην επιχείρηση έλαβαν μέρος 30 πυροσβέστες με δέκα πυροσβεστικά οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 40 ατόμων, ενώ στο έργο των επίγειων δυνάμεων συνέδραμαν από τις πρώτες πρωινές ώρες, τέσσερα αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Από την πυρκαγιά καταστράφηκαν 30 στρέμματα περίπου δασικής και 50 χορτολιβαδικής έκτασης.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε στις 16:00 η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 12:50 σήμερα, σε δασική και χορτολιβαδική έκταση, στην περιοχή Λυκοβούνιο - Χαλέπι, του νομού Ξάνθης. Για την πλήρη κατάσβεσή της επιχειρούν 15 πυροσβέστες με πέντε οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 16 ατόμων, δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Κατασβέστηκε πλήρως στις 12:50 σήμερα, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε αγροτική περιοχή πλησίον της πόλης της Κοζάνης. Για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν 30 πυροσβέστες με εννέα πυρσβεστικά οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 30 ατόμων, ενώ από την πυρκαγιά καταστράφηκαν 50 στρέμματα περίπου χορτολιβαδικής έκτασης.

Σε όλες τις ανωτέρω πυρκαγιές, προανάκριση για την εξακρίβωση των αιτίων διενεργούν τα Ανακριτικά τμήματα των κατά τόπους Πυροσβεστικών Υπηρεσιών.

 

Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα, σημειώθηκε στις 15:15 σήμερα, στην οδό Μήτσου Παπαρρήγα και συγκεκριμένα στην 2η διάβαση του ΟΣΕ, στο Βόλο. Το ατύχημα προκλήθηκε όταν το υπ' αριθμ. ΒΟΗ 3358 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, συγκρούστηκε με τοπική επιβατική αμαξοστοιχία που εκτελούσε το δρομολόγιο Βόλος - Παλιοφάρσαλα, με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο οι επιβαίνοντες στο αυτοκίνητο, Βασιλώς Ηλίας του Ιωάννη 44 ετών, και Κωστάκης Γεώργιος του Στεφάνου 57 ετών, και να τραυματιστεί ο Φουκής Γεράσιμος του Παναγιώτη, 38 ετών. Ουδείς τραυματισμός ωστόσο σημειώθηκε στους επιβαίνοντες της αμαξοστοιχίας. Στον τόπο του συμβάντος έσπευσαν τρία πυροσβεστικά οχήματα με δέκα πυροσβέστες, οι οποίοι ανέσυραν τους νεκρούς και τον τραυματία και τους παρέδωσαν σε ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β για την διακομιδή τους στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου.