Επιστροφή

ΔΤ 797, 03/09/2003, 21:15, Συμβάντα

Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες:

- Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 16:50 χθες, σε δασική έκταση, στην περιοχή Λυμποβίσι, του Δήμου Φαλάνθου, στο νομό Αρκαδίας. Στην επιχείρηση έλαβαν μέρος 63 πυροσβέστες με 21 πυροσβεστικά οχήματα, πεζοπόρα τμήματα αποτελούμενα από 106 άτομα, ενώ από αέρος επιχείρησαν οχτώ αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα. Από την πυρκαγιά καταστράφηκαν περίπου 50 στρέμματα δασικής έκτασης. Το έργο της κατάσβεσης συντόνισε ο Β΄ Υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος Γεώργιος Γεωργιάκος.

- Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 04:10 σήμερα, σε δασική έκταση, στην περιοχή Μαραθιάς Ελαιώνα του Δήμου Διακοπτού, του νομού Αχαΐας. Για την κατάσβεσή της επιχείρησαν 14 οχήματα με πλήρωμα 42 πυροσβεστών, πεζοπόρα τμήματα 32 ατόμων, ενώ στο έργο των επίγειων δυνάμεων συνέδραμαν τέσσερα αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.


Υπό έλεγχο επίσης τέθηκαν οι δασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν:


- Στις 11:30 σήμερα το πρωί, στην περιοχή Αγίου Γεωργίου Χρυσάφων, του Δήμου Θεραπνών, στο νομό Λακωνίας. Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 13:00, ενώ για την αντιμετώπισή της κινητοποιήθηκαν έξι οχήματα με 18 πυροσβέστες, τέσσερα αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα. Την επιχείρηση συντόνισε ο Β' υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος Γεώργιος Γεωργιάκος.

- Στις 16:30 σήμερα, στην περιοχή Δεφαρανάτα, του Δήμου Ερισού, στην Κεφαλονιά. Για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν 12 πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 11 ατόμων, ενώ ρίψεις πραγματοποίησαν τρία αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα. Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 19:30 και από τις πρώτες εκτιμήσεις κάηκαν περίπου 25 στρέμματα δασικής και 25 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης.

- Στις 14:20 σήμερα, στη θέση Ψιλή Ράχη, στην περιοχή Φλάμπουρα, του Δήμου Καλαβρύτων, στο νομό Αχαΐας. Στην επιχείρηση κατάσβεσης έλαβαν μέρος 18 πυροσβέστες με έξι οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 12 ατόμων, τέσσερα αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα. Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 19:00 αφού πρώτα κατέκαψε δέκα στρέμματα δάσους.

Προανάκριση για την εξακρίβωση των αιτιών σε όλες τις παραπάνω δασικές πυρκαγιές, διενεργείται από τα ανακριτικά τμήματα των κατά τόπους αρμόδιων Πυροσβεστικών Υπηρεσιών.